Szabina

Hídlap

Keresik a legszebb és legrendezettebb dömösi portákat

Július 23-ig lehet nevezni a második alkalommal meghirdetett Szép ház=szép kert=szép utca=szép falu elnevezésű versenyre. A szervezők keresik a legszebb dömösi udvarokat, az ingatlanok előtti legrendezettebb területeket, az idősek pedig megválasztják a leggyönyörűbb utcát.

Hirdetések

Nagy népszerűségnek örvend a verseny, amely a település két postása, ifj. Balázs Ottó és Ifj. Balázs Ottóné Fehérpataky Rita elképzelése alapján jött létre. Tavaly húsz ingatlant neveztek be, idén eddig tizenhét porta versenyez a címért.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a helyi ingatlantulajdonosok és az albérlők is nevezhetnek a megmérettetésre: a feltétel mindössze annyi, hogy legfeljebb öt, idén július 1 és 23. között készített fényképeket juttassanak el a szervezőkhöz. Fontos továbbá, hogy a kerteket folyamatosan gondozni kell, ugyanis ennek hiánya kizárást vonhat maga után. A közönségszavazáson nem csak a helyiek, hanem bárki részt vehet, akik az interneten vagy szavazólapok kitöltésével július 31-én 22 óráig adhatják le voksukat.

Időközben elkészült az a kerti törpe is, amely vándorserlegként egy évig dísziti majd a legrendezettebbnek választott udvart. Újításként a helyi idősek szemrevételezik és kiválasztják a legszebb dömösi utcát. Megéri részt venni a versenyen, ugyanis értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a versenyzők.

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap