Befogják és elejtik a börzsönyligeti vadakat

Július közepétől október közepéig a Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság vadbefogást, hivatásos vadászai pedig esetenként lőfegyver alkalmazásával vadelejtést végez a Kismaroshoz tartozó Börzsönyliget nevű településrészen - írja az önkormányzat. A beavatkozásra az elszaporodó vaddisznó állomány miatt van szükség.

Július közepétől október közepéig a Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság vadbefogást, hivatásos vadászai pedig esetenként lőfegyver alkalmazásával vadelejtést végez a Kismaroshoz tartozó Börzsönyliget nevű településrészen – írja az önkormányzat. A beavatkozásra az elszaporodó vaddisznó állomány miatt van szükség.

Idén számos vadkárral kapcsolatos bejelentés érkezett a Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatalhoz: jelentősen megnövekedett a börzsönyligeti vaddisznó populáció egyedeinek száma és az állatok egyre több kellemetlenséget okoznak az ingatlantulajdonosoknak.

A Váci Rendőrkapitányság határozata alapján a Határ út, Szárazfáki út, Mező utca, Pillangó utca, Csalogány utca, Kukorica utca, Harangvirág utca, Szokolyai út, Szerpentin út, Kilátó út és a Hosszúoldal út által határolt területen egészen október 15-ig találkozhatunk a hivatásos vadászaival.

A lakosok a 06-20/319-4058-as telefonszámon tehetnek bejelentést a kárt okozó vadak megjelenésével kapcsolatban.

(Borítókép: nak.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!