Lakossági kérdésekre és felvetésekre válaszolt Hernádi Ádám

Videóüzenetben válaszolt az Esztergomot érintő problémákkal, fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekre Hernádi Ádám, a város turizmusáért felelős miniszteri biztos. A helyieknek július 26-ig újra lehetőségük van arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.

Videóüzenetben válaszolt az Esztergomot érintő problémákkal, fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekre Hernádi Ádám, a város turizmusáért felelős miniszteri biztos. A helyieknek július 26-ig újra lehetőségük van arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.

A Fidesz-KDNP esztergomi polgármester-jelöltje a videóban röviden összegezte életútját. Megjegyezte, hogy 2011-től kezdve hét éven át a központi közigazgatásban dolgozott, ahol közigazgatási, fejlesztéspolitikai és államigazgatási tapasztalatokat szerzett. Ezt követően a Magyar Turisztikai Ügynökségnél, mint fejlesztéspolitikai szakember tevékenykedett, idén pedig Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki.

Hernádi Ádám kijelentette, hogy az elmúlt években útfejlesztések, valamint szabadidős és családi programok megszervezésében segédkezett, egyúttal bejelentette, hogy ötmilliárd forintból megújul a Szent István Strandfürdő és a Fürdő Szálló épületegyüttese.

A lakosok több témában is kikérték a miniszteri biztos véleményét. Volt, aki azt kérdezte tőle, hogy mit gondol a város kulturális és szórakozási lehetőségeiről? Válaszában kiemelte, hogy sok hiányosságot tapasztalt a két említett területen, de döntő részben – mint például a plázák, mozik építésében – magánberuházók révén történhet előrelépés. Kapcsolatot kell létesíteni az önkormányzat és a beruházást tervező vállalkozók között, továbbá szeretnék a lakók igényeit is kielégíteni.

Volt aki az Esztergomot a kertvárosi településrésszel összekötő kerékpárúttal kapcsolatban érdeklődött. Hernádi Ádám bejelentette, hogy a nyomvonal engedélyes terve elkészült és sokak örömére a közeljövőben elkezdődhet a beruházás.

A szelektív hulladékgyűjtési problémák és a szénrakodónál tapasztalt önkényes partszakasz lezárások (akadályozzák a horgászok és a lakosok partra lejutását) kapcsán úgy fogalmazott: köszöni a lakosok megkeresését és egyeztet az illetékesekkel. A polgármester-jelölt megjegyezte, hogy számos városrészen vannak olyan, megoldásra való problémák, amelyeket csak kormányzati támogatással tudnak orvosolni. A belvárosi parkolási helyzetet a strandfürdő környékét érintő fejlesztések keretében szeretnék megoldani.

A Kettőspincét érintő „szennyvízkérdéssel” kapcsolatban elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a közműszolgáltatókkal és mihamarabb egyeztetni fognak a városrészt érintő kérdésekről. A helyi tömegközlekedés kapcsán elmondta, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is tárgyaltak arról, hogy miként lehetne javítani a helyzeten. Örömmel jelentette be, hogy a belváros és az ipari park közötti kerékpárút építése rendkívül jól halad.

A lakosok véleménye és igényei minden esetben, még a szabadidő terén is fontos. Ezért Hernádi Ádám szerint érdemes egyeztetni arról, hogy milyen szabadtéri eszközöket telepítsenek egyes helyszíneken. Véleménye szerint Pilisszentlélek városrész gyönyörű környezetben fekszik, éppen ezért meg kell őrizni sajátos jellegét. A cél, hogy a helyiek is jól érezzék magukat és a turisták számára is vonzó legyen.

Volt, aki arról kérdezte: mikor lehet majd újra körbesétálni a Palatinus-tavat? A felvetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: a tó bár teljes egészében esztergomi közigazgatási területen fekszik, vannak magántulajdonban lévő partszakaszai. Jó lenne, ha a jövőben létrejöhetne egy tó körüli kerékpárút, ahhoz viszont a tulajdonosok hozzájárulása is szükséges.

(Borítókép: RTVE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!