Dömötör

Hídlap

Rendőrök szabadították ki az átforrósodott autóba zárt kislányt

Tűző napon parkoló autóban hagyott kislányt mentettek a dorogi rendőrök július 25-én délután. A rendőrség tájékoztatása szerint a Schmidt Sándor Agoránál álló jármű jobb első ablaka résnyire le voltak húzva, így a járőrök azon keresztül ki tudták nyitni az ajtót és megmentették a kétéves gyermek életét.

Hirdetések

Információink szerint a kislánynak nagyon melege volt, elvörösödött az arca és mindenképpen el akarta hagyni az autót. Miután a rendőrök kivették a kocsiból, vizet adtak neki, lemosták az arcát és értesítették a mentőket is, hiszen nem tudták, hogy mennyi ideje tartózkodott a járműben.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai megvizsgálták, de nem tartották indokoltnak a kórházba szállítását. A gyermeknek szerencséje volt, ugyanis a tűző napon parkoló autóban a belső testhőmérséklete kevesebb mint egy óra alatt elérhette volna az életveszélyes hatást. A hipertermia (megemelkedett testhőmérséklet) súlyos szervi károsodást, végső soron pedig halált okozhat. Ezért fontos, hogy néhány percre se hagyjuk magára az autóban a gyermekeket és állatokat.

(Forrás: police.hu)

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap