Apollónia

Hídlap

Zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani hétvégén

Komárom-Esztergom és Pest megyékre szombatra zivatarok kialakulásának esélye miatt elsőfokú, míg felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Rövid időn belül lokálisan akár 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat.

Hirdetések

Ahogy július 26-án pénteken, úgy a hétvégén is napos és zivataros időszakok váltják egymást. A lokálisan, olykor vonalba rendeződött viharok nagy sebességgel haladhatnak át térségünk felett. Az OMSZ szerint szombaton az északi és középső országrészben, így térségünkben is számítani kell viharokra, amelyeket erős széllökés is kísérhet.

Az idei nyáron már több alkalommal tarolta le vihar Esztergom térségét. Szinte már általános jelenség, hogy felhőszakadás után a Kölcsey Ferenc utcán tó alakul ki, ugyanis a csatornák nem tudják elnyelni a nagy mennyiségű vizet. Július 18-án ráadásul néhány percig borsó nagyságú jég is hullott a városban.

Mindeközben a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik. Vasárnapra (zivatarokra és felhőszakadásra ugyanúgy számítani kell) hőségriadót rendeltek el: a napi középhőmérséklet ugyanis meghaladja majd a 25 fokot.

(Borítókép: HVG)
(Forrás: OMSZ)

Hirdetések

  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap
  • Taroltak Balassagyarmaton az esztergomi triatlonosok

    Érmekkel tértek haza az Esztergomi Triatlon Klub versenyzői a Balassagyarmaton megrendezett Tereptriatlon Országos Bajnokságról. Gyakorlatilag mostantól kezdve augusztus 2-ig minden hétvégén versenyezni fognak. Legközelebb Zalaegerszegen bizonyíthatnak.

    Hídlap