Mihály

Hídlap

Zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani hétvégén

Komárom-Esztergom és Pest megyékre szombatra zivatarok kialakulásának esélye miatt elsőfokú, míg felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Rövid időn belül lokálisan akár 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat.

Hirdetések

Ahogy július 26-án pénteken, úgy a hétvégén is napos és zivataros időszakok váltják egymást. A lokálisan, olykor vonalba rendeződött viharok nagy sebességgel haladhatnak át térségünk felett. Az OMSZ szerint szombaton az északi és középső országrészben, így térségünkben is számítani kell viharokra, amelyeket erős széllökés is kísérhet.

Az idei nyáron már több alkalommal tarolta le vihar Esztergom térségét. Szinte már általános jelenség, hogy felhőszakadás után a Kölcsey Ferenc utcán tó alakul ki, ugyanis a csatornák nem tudják elnyelni a nagy mennyiségű vizet. Július 18-án ráadásul néhány percig borsó nagyságú jég is hullott a városban.

Mindeközben a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik. Vasárnapra (zivatarokra és felhőszakadásra ugyanúgy számítani kell) hőségriadót rendeltek el: a napi középhőmérséklet ugyanis meghaladja majd a 25 fokot.

(Borítókép: HVG)
(Forrás: OMSZ)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap