Civil összefogással alakították ki az öt fős kutyacsalád új otthonát

Civil összefogással sikerült biztonságba helyezni egy öt fős kutya családot az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány területén - számolt be a menhely a közösségi oldalán. A munkálatokban Hernádi Ádám, a város turizmusáért felelős miniszteri biztos is részt vett.

Civil összefogással sikerült biztonságba helyezni egy öt fős kutya családot az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány területén – számolt be a menhely a közösségi oldalán. A munkálatokban Hernádi Ádám, a város turizmusáért felelős miniszteri biztos is részt vett.


Július 25-én a közösségi oldalán önkéntesek segítségét kérte a menhely. A bejegyzésük szerint egy kifutóban szállásolnák el a kutyákat, azonban a rácsok mellett a talajcserét is meg kellene valósítani vasárnapig, hiszen csak a munkálatok befejeztével költözhetnek be új lakhelyükre az állatok.

A felhívásnak eleget téve szombaton délelőtt maroknyi lelkes csapat jelentkezett munkára, melynek tagjai a hőség és az özönvízszerű esők ellenére is kitartottak.

A tenni akaró önkéntesekhez csatlakozott Hernádi Ádám miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármester-jelöltje, valamint Torma László és Kovács Tamás képviselő-jelöltek is, akik szintén kivették a részüket a munkából.

Az összefogásnak meg is lett az eredménye, hiszen nem csak a tervezett kifutó lett kész (ahová vasárnap be is költöztették a négylábúakat), hanem egy másik udvart is sikerült rendbe tenniük. Amíg a felnőttek a tereprendezésben segédkeztek, addig a fiatalok a házi kedvenceket kényeztették. A menhely köszönetet mondott mindazoknak, akik önzetlenül segítettek az állatokon.

(Fotók: Hernádi Ádám, valamint a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!