Koncertekkel és minőségi borokkal csábít a Völgyválasz Borfesztivál

Augusztus első hétvégéjén felbolydulnak a pincészetek Nyergesújfalun, hiszen kezdetét veszi a Völgyválasz Borfesztivál. Idén immár kilencedik alkalommal várják igényes zenékkel és változatos programokkal a szervezők a látogatókat.

Augusztus első hétvégéjén felbolydulnak a pincészetek Nyergesújfalun, hiszen kezdetét veszi a Völgyválasz Borfesztivál. Idén immár kilencedik alkalommal várják igényes zenékkel és változatos programokkal a szervezők a látogatókat.

A Völgyválasz Borfesztivált a művészet és a könnyed szórakozás harmóniája jellemzi. Különleges közösségi élmény a land art-alkotás létrehozása, amihez a fesztivál hetében várják a jelentkezőket. A kétnapos rendezvényen a Német-völgyben és a Szénás-völgyben is lesznek olyan helyi kisebb pincék, akik kóstolóval készülnek, de a koncertek előtti téren több térségi pincészet is minőségi borokat kínál majd. Aki megéhezne, a Pizza Casa Luiginál és a Másik Bár és Élettérben felfrissítheti magát.

A finom nedűk és falatok mellett pénteken főképp a helyi hagyományőrző csoportoké lesz a színpad. Fellép a Német Nemzetiségi Dalkör, a Barátság Kör Egyesület Énekkara, a Banda és a Tulipiros Táncegyüttes is. Őket a Blahalouisiana és az In Diretta élő nagykoncertje követi a nagyszínpadon, a kisszínpadon pedig Tibimaestroék zenélnek.

Szombaton már korán reggel kezdődnek a kihívások a Hajnal Tamás Sportcentrumban. Főzőtudományunkról a lecsófőző versenyen, kitartásunkról a III. Nyergesi Szomszédoló futóversenyen adhatunk számot. Pihenésképpen délután a gyerekekkel kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, majd akár egy színházi előadást is megtekinthetünk a Dvorák-Patka Színház művészeinek előadásában.

Este az IntoGroup funky és jazz dallamokkal hangolja be a közönséget, majd a nagyszínpadon igazi nagy kedvencek szórakoztatják a bulizni vágyókat. 19 órától Király Viktor ad élő nagykoncertet, akit Korda György és Balázs Klári, majd Zalatnay Sarolta követ. A retro dallamok után az estet a Kerekes Band zárja.

Az augusztus 2-3-án zajló eseményre a belépés ingyenes, a szervezők (Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatala, Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és Dorog és Térsége Turizmus Egyesület) mindenkit szeretettel várnak.

(Fotó: Ternován Zoltán)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!