Szabina

Hídlap

Mérgező anyagot szállító teherautó ütközött össze egy személygépkocsival Táton

Július 30-án, kedden 13 óra előtt összeütközött egy személyautó és egy veszélyes anyagot szállító tehergépjármű Tát határában, az Esztergomi út és a 117-es főút kereszteződésénél. Az autót vezető idős hölgy megsérült, őt a mentők az esztergomi kórházba szállították.

Hirdetések

Információink szerint a balesethez az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik azonnal megkezdték a műszaki mentést. A gépjárműveket áramtalanították, illetve fokozott helyszíni szemlét tartanak, mivel a teherautó mérgező anyagot (Toluol-diizocianátot, közismertebb nevén TDI-t) szállított. Elsődleges információk szerint a vegyszer nem került ki a környezetbe. A helyszínelés félpályás útzár mellett zajlott.

(Forrás: Dorogi-medence)

Fotó: 10-es út Facebook csoport (Bajka Mátyás)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap