Felavatták a megújult verőcei szabadstrandot

Szalagátvágással avatták fel a Kisfaludy-program keretein belül megújult verőcei szabadstrandot. Dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán elmondta, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretnének biztosítani a strandoláshoz.

Szalagátvágással avatták fel a Kisfaludy-program keretein belül megújult verőcei szabadstrandot. Dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán elmondta, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretnének biztosítani a strandoláshoz.

Az átadóünnepségen Grauszmann György polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy az önkormányzat 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a szabadstrand korszerűsítésére.

-Felújítottuk a napozóteraszokat, a zöldfelületeket és a strandröplabda pályát is – mondta, majd hozzátette, hogy új közvilágítást kapott a strand, amelyet kamerarendszerrel is felszereltek. A fürdőzők kényelmét szolgálja továbbá a kerékpártároló és a haranglábak mellé épített sétány, új illemhelyek, öltözők és zuhanyzók is. A sportolni vágyók számára pedig kültéri fitnesz parkot létesítettek.

-Néhány héten belül elhelyezünk a strandon egy kalózhajót is, amely vélhetően a gyermekek kedvence lesz. A partszakaszt a jövőben Verőce felirat díszíti majd – fogalmazott, majd megjegyezte, hogy a lakosok büszkék lehetnek a fejlesztésre.

Grauszmann György elmondta, hogy a kivitelezést végzők az elmúlt három hónapban lelkiismeretesen dolgoztak, továbbá a helyi vállalkozók is nagyon fontosnak tartották a projektet. Az ünnepségen megköszönte a szakemberek munkáját és a kormányzat bizalmát, ők pedig bebizonyították, hogy rövid idő alatt is képesek megvalósítani a feladatot.
Dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője ismertette, hogy ebben a szezonban a Dunakanyarban található szabadstrandok jórésze megújul. A bal parton elsőként a verőceit avathatják fel, majd sorban a nagymarosi és zebegényi is elkészül.


-A megújult, családbarát part minden olyan igényt kielégít, amely manapság egy stranddal szemben támasztható – jelentette ki a politikus. A fürdőzők igényeit kielégítheti egyebek mellett a pelenkázó, az árnyékolók, a strandröplabdapálya és a szabadtéri kondipark is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kitért arra is, hogy a lakosok Magyarországon és a Dunakanyarban egyaránt színvonalas programokkal tölthetik el a szabadidejüket. A Kisfaludy-program kapcsán elmondta, hogy a térségben számtalan szálláshely újult meg, különböző kormányzati támogatásokból pedig turisztikai látványosságok épültek. Kiemelte ezek közül a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutakat és a börzsönyi kisvasutat, amelyeken évente akár több százezren utaznak. Zárásként köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!