Dömötör

Hídlap

Hetvenhét éve következett be a tokodi sújtólégrobbanás

1942. július 31-én sújtólégrobbanás következtében ötvenegy bányász lelte halálát a tokodi Erzsébet aknában. Augusztus 4-én, a reggeli vasárnapi szentmisét követően emlékeznek meg a lakosok a Dorogi-szénmedence legnagyobb bányaszerencsétlenségének áldozatairól.

Hirdetések

77 évvel ezelőtt súlyos tragédia rázta meg Tokodot és környékét: a családjuk megélhetéséért nehéz fizikai munkát vállaló családfők haltak meg az Erzsébet aknában, az áldozatok közül harminchetet a község temetőjében helyeztek örök nyugalomra. Minden évben a tragédiához legközelebb eső vasárnapon emlékeznek meg a bányaszerencsétlenségről.

Idén augusztus 4-én, a fél 9-kor kezdődő szentmisén az elhunytak lelki üdvéért imádkoznak, majd a 2006-ban emelt Szent Borbála-szobornál tartanak megemlékezést.

(Borítókép: pecsma.hu)

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap