Módosult a KRESZ, két új közlekedési táblát is bevezetnek

Magyarország Kormányának döntése értelmében a jövőben két külön közúti tábla jelzi majd a templomokat, illetve a vallásgyakorlásra alkalmas helyszíneket. Továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló, a rendezvény logójával ellátott járművek is haladhatnak majd a buszsávban.

Magyarország Kormányának döntése értelmében a jövőben két külön közúti tábla jelzi majd a templomokat, illetve a vallásgyakorlásra alkalmas helyszíneket. Továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló, a rendezvény logójával ellátott járművek is igénybe vehetik majd a buszsávokat.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint az új táblákon templom ábra található majd, ugyanakkor az egyik tornyán ott van, a másikról pedig hiányzik a kereszt. Az alatta lévő felirat utal majd a vallási közösség vagy az általuk használt épület nevére, továbbá a kiegészítő táblákon a szertartások időpontjára is elolvashatjuk.

A másik fontos változás a rendezvényekhez kapcsolódik, nemzetközi sportesemények és rendezvények alkalmával a kiszolgáló járművek a buszsávokban is haladhatnak majd. A Magyar Közlönyben részletezett határozat szerint minderre csak azután lesz lehetőségük, ha a rendezvény logóját tartalmazó matricát felragasztották a kocsikra és buszokra. A budapesti Maccabi Európa Játékok kapcsán már alkalmazzák az új lehetőséget.

Mindezek mellett változik egy fontos előírás is. A figyelmeztető jelzést használó járművek berendezéseit mostantól a munkavédelmi hatóság és a munkaügyi hatóság jogszabályban meghatározott ellenőrzési és kivizsgálási tevékenysége közben, a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató vállalkozás vagy személy távfelügyeleti tevékenysége végzése közben, valamint biztonsági okmányok szállítása közben is használni kell.

(Forrás: Magyar Közlöny)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!