Vendel

Hídlap

Mutánsbiciklik lepik el augusztus első hétvégéjén Szobot

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a II. Mutánsbicikli Találkozót Szobon, amelyen ingyen próbálhatjuk ki a szokásostól eltérő kétkerekű közlekedési eszközöket. A rendezvény célja, hogy összehozzák azokat, akik érdeklődnek a rendhagyó biciklik iránt.

Hirdetések

Bár a találkozó hivatalosan 2-án, pénteken elkezdődött, az igazi attrakciókat szombat reggeltől tekinthetik meg az érdeklődők. A szobi révhez közeli sétányon 13 órától vetélkedők, biciklisimogatás is lesz, 18 óra után kincskereső vetélkedőt is szerveznek, amelyen biciklikkel és különböző, emberi erővel hajtott szerkezettel, így akár gördeszkával és görkorcsolyával is elindulhatnak az érdeklődők. A jelentkezőket két vagy három fős csapatokba sorolják. A résztvevőknek meg kell találniuk a térképen megjelölt pontokat, ahol szelfizniük kell úgy, hogy minden csapattag és bicikli is látszódjon. Az elkészült alkotást a találkozó Facebook oldalára kell feltölteni. Természetesen gondoltak arra is, akiknek nincsen GPS-jel fogadására alkalmas telefonjuk: ők papír alapú térképpel indulhatnak útnak.

A vetélkedő célja, hogy a jelentkezők megismerjék Szobot, másrészt a lakosok és turisták mutánsbiciklikkel találkozhassanak az utcákon. A versenyzők huszonnyolc szobi nevezetességet kereshetnek fel, a feladatok pedig kis forgalmú utcákon lesznek.

Az önkormányzat jóvoltából asztalok és padok szolgálják a látogatók kéyelmét és egy párakaput is telepítenek, így a mutánsbringa-próbálgatások között bárki fel is frissülhet. A részletes programokról itt lehet tájékozódni.

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap