Alfonz

Hídlap

Kiderült, honnan ered az Esztergom térségében is érezhető orrfacsaró bűz

Augusztus 6-án, kedden reggel furcsa szagra lettek figyelmesek Dorogon. Később egyre több helyről, köztük Csolnokról, Esztergomból, Kesztölcről, Leányvárról, Sárisápról és Tokodaltáróról is jelentették az orrfacsaró bűzt. Később kiderült, hogy nem egy gyárkémény, hanem trágyázás felelős a szagért.

Hirdetések

A dorogi lakosok többsége először arra gyanakodott, hogy az egyik helyi üzemből származik a furcsa szag. Miután azonban olyan helyeken is észlelték, mint például az Esztergomi járás határán fekvő Süttő (ahol az uralkodó északnyugati szélirány miatt nem érezhetnék a dorogi illatokat), így másik településen kezdték el keresni a bűz forrását.

A portálunknak nyilatkozott egy helyi lakos is, aki elmondta, hogy a dági elágazástól kezdve töményen érezni a szagot, amely a szemközti domboldalról, a Máriahalom határában található szántókról ered. Egy képet is kaptunk tőle, amelyen jól látszik, hogy a munkagépekkel szelik és trágyázzák a földeket.

(Fotó: beküldött kép)

Hirdetések
  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap