Orsolya

Hídlap

Remekeltek a dorogi és esztergomi futók a tatai maratonon

Harminchatodik alkalommal rendezték meg a Tatai Minimaratont és Félmaratont, amelyen az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület és a Dorogi Futókör SE is képviseltette magát. A legjobb eredményt az esztergomi Tüske Zsolt érte el, aki 13,5 méteres futamban megnyerte az 50-54 évesek kategóriáját.

Hirdetések

A tatai önkormányzat, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint a Tatai Városkapu Zrt. közös sportversenye egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amely annak is köszönhető, hogy az útvonala érinti a város látnivalóit is. Ebben az évben a Minimaraton félmaratoni, 21 kilométeres távval egészült ki, amelyen a Dorogi Futókör SE két versenyzője, Bihari Csilla és Szolik Zoltán is elindult.

Bihari Csilla 2 óra 14 perc 9 másodperces idejével a nők között 18. helyet szerezte meg, míg korcsoportjában, az 50-54 év közötti futók mezőnyében harmadik lett. Szolik Zoltán 1:56:12 alatt teljesítette a távot, az eredményével pedig a férfi kategória 46. helyén végzett, míg a 45-49 éves férfiak között 11. lett.

Az Esztergomi Futóművek ASE sportolói a 13,5 kilométeres Minimaratonon indultak. A női kategóriában Herczog Erika 38. lett (a 35-39 éves női mezőnyben 7.), Pásztor Zsuzsanna 46. helyen végzett (a 40-44 éves nők között 7.), az epöli Pádárné Longa Karolina pedig 97.-ként ért célba (a 30-34 éves kategória 12. helyét hódította el).

A férfiak között Tüske Zsolt 33. (az 50-54 évesek kategóriáját megnyerte), míg Érdy Gábor 104. lett (ugyanebben a korcsoportban a 7. helyen végzett.

A minimaraton abszolút győztese a nyergesújfalui Bognár Domonkos lett, aki a Budapesti Honvéd SE színeiben versenyezve kevesebb 45 perc 53 másodperc alatt teljesítette a távot. A félmaratont a holland Tim Tesselaar nyerte meg, térségünk legjobb eredményét elérő futója az únyi Nagy István lett, akinek sikerült bekerülnie a TOP 15-be.

(Fotó: Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület)

Hirdetések