Orsolya

Hídlap

Biztonságos közlekedésről és baleset-megelőzésről is tanulhatnak a diákok

Együttműködési megállapodást írt alá a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében működő tankerületi központokkal, melynek értelmében az általános és középiskolások a biztonságos közlekedéssel, valamint baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg.

Hirdetések

A biztonságos közlekedésre nevelést célzó intézkedések megvalósítása érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság létrehozott egy tantervet, melyben évfolyamokra bontva elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteket épít fel és ad át az önkéntesen csatlakozó 44 intézménynek.

A tervek szerint a program a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítésén, valamint készségszintű alkalmazásán túl hozzájárul egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításához. A megállapodás szerint az oktatási intézményekben egy-egy tanórában az előzetesen kiválasztott pedagógus közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témában, a tematika szerint tart majd előadást. Már a 2019/2020-as tanév is tartalmazza majd a tematikus órákat.

(Forrás: police.hu)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap