Szabina

Hídlap

Lejátszották első felkészülési mérkőzésüket a dorogi kézilabdázók

Az előző szezonban még a női kézilabda élvonalában szereplő Eszterházy SC ellen vívta meg első felkészülési mérkőzését a Dorogi ESE csapata. Bona Gergő tanítványa hősiesen küzdöttek a következő szezonban szintén NB I/B-ben szereplő vendégekkel szemben, végül az egri lányok nyerték meg a találkozót.

Hirdetések

A felkészülési időszak kezdete óta huszonhárom edzésen van túl a dorogi csapat: jellemzően az erősítésre fektették a hangsúlyt, a technikára, taktikára még nem fordítottak sok figyelmet. Nem is készültek kimondottan a felkészülési mérkőzésre, egyszerűen csak végezték az előre megtervezett edzéstervet. Mondhatni, rá sem pihentek a párharcra, hiszen a keddi találkozót megelőző napon két, kifejezetten fárasztó edzésen vehettek részt a lányok, a meccs előtti órákban pedig a futás volt előtérben.

Rutinos, összeszokott jelzőkkel lehet illetni a bajnokesélyes Egert, amely magasabb szintet képviselt náluk. Talán ennek is köszönhető, hogy a mérkőzés elején a dorogi lányok nehezen vették fel velük a ritmust és az ellenfél pillanatok alatt jelentős előnyhöz jutott (2-8). Ezt követően Bona Gergő tanítványai stabilizálták játékukat és zsinórban négy gólt szereztek (6-8). Az első játékrész hajrájában aztűn újra erőre kapott az Eszterházy SC, így nyolcgólos vendég előnnyel vonultak a pihenőre a csapatok (9-17).

A második félidőben kiegyenlített játék zajlott, egy kicsit jobb helyzetkihasználással számszerűleg szorosabb eredmény alakulhatott volna ki. Ennek ellenére a Dorognak voltak jó megoldásai és a lányok a fáradtság ellenére minden erővel küzdöttek. Az új igazolások is pályára léptek és bár még nincs meg a teljes összhang, már látható, hogy jó képességekkel rendelkeznek és beleillenek majd a játékrendszerbe. A vendégek fölénye abszolút nem volt nyomasztó, mindkét fél számára hasznos találkozót vívtak.

Dorogi ESE – Eszterházy SC 19-28 (9-17)
Hazai gólszerzők: Forgács Klaudia 5 gól, Imrei Nóra 4 gól, Szűcs Rita és Sárosi Nanetta 3-3 gól, Szabó Dorina, Kaposvári Anita, Rideg Renáta és Markos Réka 1-1 gól.

Bona Gergő: „Hasznos mérkőzést játszottunk, egy előre megtervezett séma alapján játszottuk le a találkozót az eredményt állásától függetlenül. Sok volt a hiba, de ez nem meglepő a felkészülés eme szakaszában. De volt rengeteg pozitívum is. A jó dolgokat tovább kell majd csiszolni, a hiányosságokat pedig pótolni, erre törekszünk majd az elkövetkezendő hetekben.”

A következő edzőmérkőzés az augusztus 11-i Csepel DSE elleni találkozó lesz.

(Fotó: Bona Gergő)

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap