Vendel

Hídlap

Bakonyi vándortáborban jártak a lábatlani fiatalok

A közelmúltban a Bakonyban megrendezett Erdei Vándortáborban járt a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola huszonkét fős csapata. A gyermekek összesen hetvenkét kilométert gyalogoltak és számtalan fantasztikus, maradandó élménnyel gazdagodtak.

Hirdetések

A táborozók a bakonybéli hoteltől indultak el a hegységet felfedező túrájukra. Útjuk közben vadregényes szurdokokon, patakvölgyekkel tarkított tájakon haladtak keresztül, majd a későbbiekben meghódították a hegység magasabb csúcsait is. A kilátókból távcsövekkel szemlélték a fiatalok végeláthatatlan erdőket és a távolban feltűnő településeket is, de szintén hatalmas élményt jelentette a Pannon Csillagda, amely az ország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centrumaként ismert.

A bakonyi Gyilkos-tó látványa, a dermedt, elhalt éger fák csonkjai is minden bizonnyal elkápráztatták a gyermekeket, a mesterségesen felduzzasztott tavacska pedig kellő élménnyel is szolgált számukra. A pedagógusok köszönetet mondtak a kitűnő szervezésért és remélik, hogy jövőre lesz folytatása az idei tábornak.

(Fotó és infó: Erdei Vándortábor)

Hirdetések

  • Sikeresen pályáztak térségünk civil szervezetei

    Több, térségünkben működő egyesület, illetve alapítvány is támogatásban részesült a Magyar Falu Program „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázata keretében. Önkéntes tűzoltó egyesületektől vadásztársaságokig több szervezet is elnyert kisebb-nagyobb összegeket.

    Hídlap
  • Letartóztatásban maradhat a tokodi gyilkos

    Januárig hosszabbíthatják meg a letartóztatását annak a tokodi nőnek, aki 2020. április 19-én előzetes szóváltást követően ittas állapotban késsel leszúrta a férjét. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérülésébe.

    Hídlap