Így fest Esztergom egy orosz világutazó szemével

A napokban Max Geminus személyében igazi kalandor fedezte fel Esztergomot. Egynapos látogatásáról videót is készített, amelyet a Youtube-on tett közzé. Az orosz utazó vlogger őszintén mesélt az őt ért benyomásoktól és azt is megtudhattuk tőle, hogy mit gondol a városról.

A napokban Max Geminus személyében igazi kalandor fedezte fel Esztergomot. Egynapos látogatásáról videót is készített, amelyet a Youtube-on tett közzé. Az orosz utazó vlogger őszintén mesélt az őt ért benyomásoktól és azt is megtudhattuk tőle, hogy mit gondol a városról.


Max Geminus több mint tíz éve járja a világot. Felfedező túrái során bejárta az égig érő felhőkarcolóiról hires Hong-Kongot, a Kínában található Zhangjiajie Nemzeti Parkot, mely bővelkedik szerpentines utakban és sziklás hegyoldalakban. Lenyűgözte őt a törökországi Kappadókia, a híres kambodzsai templomegyüttes, az Angkor Vat, valamint a szlovéniai Bohinji-tó is. Megfordult már a gejzírekkel teli Izlandon, az Indiai-óceán ékszerdobozán, Srí Lankán, Japánban, Dél-Koreában és rótta a kilométereket a magas hegyekkel teletűzdelt Nepálban.


Az utazó vlogger néhány héttel ezelőtt Magyarországra látogatott: először Budapesten töltött el néhány napot (amelyet kifejezetten kedvel), majd egy nap erejéig a Dunakanyarba látogatott. Esztergomba vonattal érkezett meg, lőtt pár képkockát a megújult vasútállomáson, majd a belváros felé vette az irányt.

Amint a videójában is látható, a Kis-Duna sétány platánfái teljesen ámulatba ejtették őt, de felkereste a Széchenyi teret, Liszt Ferenc szobrát, majd a történelmi Vízivárost is. Talán az időmegtakarítás végett tért rá az Esztergomi Hittudományi Főiskola melletti ösvényre, ahol felfedezhette a város egyik érintetlen szegletét.


Max kívül-belül körbejárta a bazilikát és bár tudja, hogy a kupolából gyönyörű a kilátás, sajnos nem volt ideje arra, hogy felmenjen oda. Elmondása szerint a legtöbb fényképet a főszékesegyházról készítette, sőt még saját magát is megörökítette a turistalátványossággal.

A vlogger szerint Esztergom egy csendes, nyugodt város, amely bővelkedik zöldterületben és rengeteg az árnyékot adó fa. Kellemetlen élmények nem érték, mindössze egy buszsofőrrel váltott néhány szót, aki készségesen segítette őt. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy sok épület felújításra szorul. Tapasztalta, hogy gőzerővel dolgoznak a bazilikánál is, de biztos benne, hogy az eredmény magáért beszél majd. Az orosz kalandor néhány órás esztergomi villámlátogatása után folytatta útját Visegrád felé.

——
Russian travel vlogger in Esztergom

In the recent days in Max Geminus person, a traveler discovered Esztergom. He even made a video of his short, one day visit, which he published on Youtube. The Russian travelling vlogger told as about his experiences and we even learned his thoughts about the city.

Max Geminus travels around the world since over 10 years. During his expeditions he reached the skyscrapers of Hong Kong, the national park of Zhangjiajie in China which is rich in serpentine roads and rocky mountain sides. He was amazed by the Turkish Cappadocia, the famous Angkor Wat churches in Cambodia, and the Slovenian Bohinji lake. He already seen the country of Iceland, the Indian ocean, Japan, South-Korea and Nepal.

The traveler vlogger visited Hungary a couple of weeks ago. First, he spent some days in Budapest (which he really liked), then he travelled to the Danube-turn (Dunakanyar) for a day. He arrived by train in Esztergom, took some pictures of the renewed train station, then he headed to the city center.

As we can see it in his video, He was mesmerized by the platan-trees on the Small-Danube walkway, but he visited Széchenyi-square, Liszt Ferenc statue, then the historic Víziváros too. Perheaps the time saving lead him to the path next to the Esztergomi Hittudományi Főiskola, where he discovered an untouched part of the city.

Max visited the inside and outside of the Basilica, and although he knows that the dome gives a great view of the surroundings, sadly he didn’t have enough time to go up there. According to his word, he made the most pictures about this temple, and he even took a picture with himself and the building.

The vlogger thinks that Esztergom is a calm, peaceful city, with lots of green area and a lot of trees, with large shadows. There were no unpleasant experiences, he only exchanged a few words with a bus driver, who was helpful. At the same time, he remarked that a lot of buildings need repair. He sees that they a re working on the Basilica too, and he is sure that the results will be worth it. The Russian adventurer continued his journey to Visegrad after a couple of hours in Esztergom.

(Fotók/Images: Max Geminus)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!