Szabina

Hídlap

Szentendre után Gödöt is legyőzték a dorogi kézilabdázók

A Szentendre elleni második, valamint a Gödön meghívott harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte a Dorogi ESE felnőtt női kézilabda csapata. Bona Gergő alakulata egyre meggyőzőbb teljesítménnyel rukkol elő, a tudatos edzéstervnek köszönhetően pedig bombaformában várhatják majd a bajnoki rajtot.

Hirdetések


Az Eszterházy SC elleni vereséget követően az NB I/B-ből kiesett Szentendrei NKE csapatát fogadták Dorogon. A párharc két gyors hazai találattal kezdődött, majd a vendégek is felvették a ritmust és 10 percig kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Az időkérést követően megtáltosodott a Dorog, az első félidő végén háromgólos előnnyel vonultak pihenőre. A szünet után a Szentendre elkezdte lefaragni a hátrányát, majd újra összeállt a dorogi védelem és végül 33:28-ra legyőzték a Tolna megyeieket.

Gödön már igazi erőpróba várt a csapatra, hiszen szintén másodosztályban szereplő alakulattal mérkőztek meg. Kicsit álmosan kezdtek, tíz perc elteltével a vendéglátók vezettek 6:3-ra. Kijelenthető, hogy Bona Gergő jókor kért időt, hiszen sikerült rendezni a sorokat és az első félidő végén 16:15-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok.


A második játékrészben továbbra sem működött megfelelően a dorogi védekezés, ám a góllövéssel nem volt gond, a félidő közepén már háromgólos hátrányban is volt a vendég gárda. A klub beszámolója szerint ekkor végre sikerült megtalálniuk a működő védekezési felfogásukat és Dobány Kitti is egyre többször találkozott a labdával a kapuban. Felzárkóztak, átvették az irányítást és végül 31:33-ra győzték le a Göd csapatát.

Forgács Klaudia formájára nem lehet panasz, a két mérkőzésen 20 gólt dobott (!). Minden bizonnyal egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő a Dorog, a bosszantó hibákat pedig várhatóan kiküszöbölig a bajnokság kezdetéig.

Fotók: Turák Andrea

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap