Antiszemita rigmusok miatt büntethetik meg a Dorogot

"A múlt vasárnapi, Dorogi FC-MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit" - írja közösségi oldalán a budapesti klub. A kék-fehérek közleményben tudatták, hogy az MLSZ-hez fordultak a Buzánszky Jenő Stadionban történtek miatt.

“A múlt vasárnapi, Dorogi FC-MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit” – írja közösségi oldalán a budapesti klub. A kék-fehérek közleményben tudatták, hogy az MLSZ-hez fordultak a Buzánszky Jenő Stadionban történtek miatt.

“Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.” – írják a kék-fehérek.

A Dorogi szurkolók a közösségi oldalukon azt írják, hogy először csak kisebb zrikálások voltak a két tábor között, majd három MTK szurkoló ment oda a kerítéshez és hergelte a dorogiakat. Minden bizonnyal már nem derül ki, hogy melyik szurkolói csoport kezdte a “piszkálódást”, arra azonban hamarosan választ kapunk, hogy kap-e büntetést a Dorog vagy sem.

(Borítókép: Dorog Szurkolók)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!