Hernádi Ádám: Esztergom többre érdemes

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek ezt a célt kell szolgálnia – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Hernádi Ádám, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármesterjelöltje.

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek ezt a célt kell szolgálnia – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Hernádi Ádám, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármesterjelöltje.

Magasabb sebességfokozatba kapcsol és erőteljesebben fejleszti Esztergomot, ha megnyeri a polgármester-választást – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Hernádi Ádám, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul az őszi önkormányzati választáson. A politikus esztergomi családba született és a településen nőtt fel, a családját jól ismerik és elismerik a városban. Édesanyja pszichiáter, édesapja neurológus. Hernádi Ádám a gimnáziumi évek után is nagyon ragaszkodott a városhoz, mert akkor is helyben lakott, amikor a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait.

– A diploma megszerzése után, 2011. január elején kezdtem el dolgozni a központi közigazgatásban. A következő években referenstől egészen a felsővezetői munkakörökig szereztem tapasztalatokat, majd 2014-ben az akkori Miniszterelnöki Kabinet főnöke felkért, hogy legyek a helyettese, így volt szerencsém több mint négy évet Orbán Viktor kormányfővel dolgozni. A közvetlen, szűk stáb része voltam, és azokért az operatív feladatokért feleltem, amelyek a kabinetfőnökhöz tartoztak – mondta Hernádi Ádám, aki tavaly átkerült a Guller Zoltán vezette Magyar Turisztikai Ügynökséghez. Itt egy évet dolgozott, a szervezet kabinetfőnökeként, majd tavasz óta az Esztergom városát érintő kiemelt turisztikai fejlesztésekért felel miniszteri biztosként. Június 7-én a Fidesz helyi szervezete polgármesterjelöltnek választotta – teljes konszenzus mellett.

Hernádi Ádám kijelentette, hogy a megszerzett tapasztalatokat és azt, hogy évekig a kormányfő mellett dolgozhatott, a város szolgálatába kívánja állítani.

– A kampányban nem az ellenfeleimre, hanem a városunkra és az esztergomiak problémáira kívánok fókuszálni. Meg kell szólítanunk az esztergomiakat – mondta el a Fidesz–KDNP-s jelölt. A politikus rámutatott arra, hogy Esztergomot négy terület egyidejű fejlesztésével lehet felemelni, szavai szerint ezek mindegyike egyformán fontos.

– Elsőként a Suzukin, a Neuzeren, a Kirchoffon és a Tyco Electronicson mint legnagyobb munkaadó vállalatokon kívül stabillá kell tenni a városi kis- és közepes vállalatokat, és erőteljesen kell dolgozni annak érdekében, hogy a helyi gazdaság vérkeringésébe további szereplőket vonjunk be.

Azt gondolom, hogy ez mindennek az alapja. A célom, hogy Esztergomot a Dunakanyar fővárosává tegyük, ehhez az kell, hogy a gazdasági stabilitáson túl a település élhetősége javuljon és a nap mint nap látható városképe méltó legyen. Fontos, hogy Esztergomnak erős kulturális központnak kell lennie, hiszen a város kiváló adottságokkal rendelkezik, a fejlesztések pedig további minőségi javulást hozhatnak – fogalmazott a polgármesterjelölt.

A vezetői szemléletében a városüzemeltetés és -fejlesztés mellett a családi és szabadidős programoknak kiemelt helye van, és ez egybecseng a magyar kormány törekvéseivel.

– Romanek Etelka polgármester asszonnyal, aki nem indul a választáson, nagyon jó kapcsolatom van, ő mindenben támogat. Sokat köszönhet neki Esztergom, hiszen lerakta az alapokat, nekünk vele együttműködve kell az általa megkezdett munkát továbbvinnünk, erősítenünk, és egy komplex, évtizedekre átívelő fejlesztéspolitikával egy élhetőbb, fejlesztett, hagyományokon és kultúrán alapuló, mégis modern várost kell építenünk – hangsúlyozta Hernádi Ádám.

Miközben a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Esztergom fejlesztését tervezi, az ellenzéki oldalon már ketten is bejelentették, hogy októberben le akarják győzni a kormánypárti aspiránst. Még júliusban bemutatkozott az ellenzéki pártok által támogatott Cserép János független esztergomi polgármesterjelölt és csapata. Néhány napja pedig az Egész Esztergomért Egyesület csapata – élükön dr. Révfalvi Gergellyel – jelentette be az indulását.

(Forrás: Magyar Nemzet)
(Fotó: Régió TV Esztergom)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!