Szabina

Hídlap

Remekelt az Ifjúsági Horgász Világbajnokságon az esztergomi Nagy Hunor

Az elmúlt napokban Spanyolországban, Ciudad Real városában, az El Vicario-víztározón került sor az Ifjúsági Horgász Világbajnokság keretein belül több utánpótlás kategória versenyére. Az U15-ös kategóriában az ezüstérmet elért csapat tagja volt az esztergomi Nagy Hunor, aki egyéniben a negyedik helyet szerezte meg.

Hirdetések

Az esztergomi diák a tavalyi horgász világbajnokságon is tagja volt az akkor szintén ezüstérmes csapatnak. Nagy Hunor kilenc évesen volt először magyar bajnok, tíz éves kora óta tagja a világversenyeken részt vevő magyar ifjúsági horgászcsapatnak.

Felkészülését támogatta Csőregi Balázs és Kaló Zoltán versenyhorgászok és a Timármix, valamint az esztergomi Vasas Horgász Egyesület. Az Ifjúsági Horgász Világbajnokságon a fiatalok bravúros versenyzéssel összesen öt érmet szereztek, köztük Kisjuhász Bencének köszönhetően egy egyéni világbajnoki címet is.

A világversenyeken való eredményes szereplés és tapasztalatszerzés kiemelten fontos a MOHOSZ számára, mert a korábbi sikeres nemzeti pályázat eredményeként 2020-ban hazánkban rendezik meg a következő Ifjúsági Horgász Világbajnokságot.

A borítóképen az ezüstérmes U15-ös csapat látható, az álló sor bal szélén találjuk Nagy Hunort.

(Forrás: KEMHESZ/Mohosz)

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap