Biztonságosabbá tennék a kismarosi halálos vonatbaleset helyszínét

Megvizsgálja a MÁV, hogy miként lehet biztonságosabbá tenni azt a kismarosi vasúti átjárót, ahol augusztus 21-i halálos vonatbaleset történt - jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán. A politikus azon dolgozik, hogy mihamarabb konkrét lépések történjenek és a jövőben megelőzzék a hasonló eseteket.

Megvizsgálja a MÁV, hogy miként lehet biztonságosabbá tenni azt a kismarosi vasúti átjárót, ahol augusztus 21-i halálos vonatbaleset történt – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán. A politikus azon dolgozik, hogy mihamarabb konkrét lépések történjenek és a jövőben megelőzzék a hasonló eseteket.

Mint arról portálunk is beszámolt, augusztus 21-én a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy személygépkocsi, amelynek nekiütközött a Varsó felől Budapestre tartó nemzetközi gyorsvonat. Az autóban hárman utaztak, akik a helyszínen életüket vesztették.

Dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a tragédia másnapján rövid telefonos egyeztetést folytatott a MÁV vezetőjével arról, hogy miként lehetne biztonságosabbá tenni a vasúti átjárót, hiszen sajnos nem ez az első eset. Biztosították őt az együttműködésről és arról, hogy a vasúttársaság megkezdi a szükséges intézkedések előkészítését. Továbbá megvizsgálják egy sorompó felszerelésének lehetőségét is.

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!