Szabina

Hídlap

Irodalmi pikniket tartanak ma este a Széchenyi téren

Augusztus 23-án Irodalmi piknik néven közös nyárzáró estet tart a Babits Mihály Emlékház és a Babits Mihály Kamaraszínház. Az ingyenes rendezvény 19 órakor kezdődik el a Széchenyi téren, a Babits házaspár vezetésével a költőfejeledelm szobrától az előhegyi emlékházig fáklyás felvonulást is szerveznek.

Hirdetések

19:30-kor Hernádi Ádám, Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztos köszönti majd az érdeklődőket, 20 órától pedig Iancu Laura költőnő és Halmai Tamás monográfus lesz a Babits Műhely vendége. A műsorban Reményi Blanka (ének) is közreműködik.

A kulturális nyárzáró programon Annus & Doma Acoustic 20:30-tól zenél majd, 21 órakor pedig a rendező színház Jónás könyve című művének színházi adaptációját tekinthetik meg az érdeklődők. A színdarabban Kéner Gabriella és Báhner Péter szerepel.

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap