Leaszfaltozzák a párkányi Duna-gátat

Szeptember közepére aszfaltozhatják le a párkányi Duna-töltés koronáját - írja az Új Szó szlovákiai magyar nyelvi hetilap. Az új út a tervek szerint egészen a garamkövesdi vasúti hídig vezet majd, amelyet várhatóan a jövőben a kerékpárosok rendelkezésére is bocsájtanak.

Szeptember közepére aszfaltozhatják le a párkányi Duna-töltés koronáját – írja az Új Szó szlovákiai magyar nyelvi hetilap. Az új út a tervek szerint egészen a garamkövesdi vasúti hídig vezet majd, amelyet várhatóan a jövőben a kerékpárosok rendelkezésére is bocsájtanak.

Az Új Szó úgy tudja, hogy a projekt részeként már elvégezték a szükséges földmunkát, a napokban pedig harminc centiméter vastag zúzótt kő réteggel borítják be a gát tetejét, amelyre rákerül majd az aszfaltburkolat. A beruházás összköltsége 120 ezer euró, melyből az aszfaltozás 70 ezer eurót tesz ki.

A lap azt felidézi, hogy két évve ezelőtt kezdődött el a gát megerősítése és szigetelése, melynek keretében meg is magasították a védművet. Akkor megígérték, hogy amennyiben a körülmények úgy alakulat, szilárd burkolatot kap a töltés. A gáton vezető, leendő új út egy kerékpárhálózat részét képezi: Párkány ezért Helemba községgel is tárgyal a további útvonal kiépítéséről, amely az EuroVelo VI – os nemzetközi kerékpárút részeként a leendő új Ipoly-hídon vezetne át Magyarországra. A terveket már elkészítették, jelenleg pedig a megfelelő pályázati lehetőségre várnak.

(Forrás: ujszo.com)
(Borítókép: sopronmedia.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!