Alfonz

Hídlap

Megtisztítanák a szeméttől a Morgó-patakot

Augusztus 31-én nagyszabású pataktakarításra várják az érdeklődőket Szokolyán. A Patakmentők remélik, hogy minél többen elmennek, csatlakoznak a Szökolya csoporthoz és közös erővel megtisztítják a Börzsönyben lehulló csapadékot befogadó vízfolyást.

Hirdetések

A Patakmentők jó pár éve járnak nyaranta a Tiszára és az Ipolyra szemetet szedni, majd felvetették, hogy mi lenne ha a forrástól indulva tisztítanák meg a vizet? Így esett a választásuk a Morgó-patakra, amely a Börzsönyben lezúduló vizeket gyűjti össze. Céljuk, hogy a patak teljes vízgyűjtő területén felvegyék a harcot a problémával szemben, egyúttal összehangolják a kezdeményezéseket és bevonják a helyieket a projektbe.

A patakmento.hu szerint onnantól kezdve, tevékenykednek, hogy a hegyoldalból felbukkan a forrásvíz: megkeresik és feltérképezik a szennyeződések eredetét és lépésről-lépésre megtisztítják, helyreállítják a patakot. Az illegálisan lerakott hulladékok felszámolása, és a vízminőség javítása mellett céljuk a biológiai sokféleség növelése, az őshonos és védett fajok visszatelepülésének elősegítése, az élőhelyek helyreállítása is. Az augusztus 31-i akciójukra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

(Borítókép: patakmentok.hu)

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap