Pénzbüntetést kapott a Dorogi FC

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetést szabott ki az NB II-es Dorogra, az MTK elleni bajnokin történtek miatt - írja a Dorogi-medence. A 200 ezer forintos bírság azonban csak a kezdet lehet, mert a Mazsihisz alapos kivizsgálást kér az Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetést szabott ki az NB II-es Dorogra, az MTK elleni bajnokin történtek miatt – írja a Dorogi-medence. A 200 ezer forintos bírság azonban csak a kezdet lehet, mert a Mazsihisz alapos kivizsgálást kér az Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Mint arról beszámoltunk, a Merkantil Bank Liga harmadik fordulójában az MTK Budapest csapatát fogadta a Dorog. A felek az első félidőben még egyenrangúnak számítottak, majd a második félidőben az ellenfél kimutatta a foga fehérjét és felőrölte a dorogi védelmet. A hajrában a szurkolók elkezdtek egymásnak üzengetni, majd állítólag a dorogiak antiszemita rigmusokat énekeltek a budapesti fanatikusoknak.

A fővárosi klub a Facebook oldalán határolódott el a történtekről, majd levélben fordultak az MLSZ-hez. A Nemzeti Sport tájékoztatása szerint a szövetség fegyelmi bizottsága a legutóbbi ülésén kétszázezer forintos büntetést szabott ki a Dorogra.

Már mindenki azt hitte, hogy a történet ezzel véget ért, de az ügy újabb szakaszához érkezett. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, Heisler András a durva bekiabálások miatt azt kérte Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől (MLSZ), hogy alaposan vizsgálják ki a történteket – írja a neokohn.hu.

„Az MLSZ ne hagyja, hogy a labdarúgópályák a félelem helyszínévé váljanak, lépjen fel annak érdekében, hogy a zsidó közösség tagjai megtarthassák biztonságérzetüket hazánkban, a labdarúgást pedig ne árnyékolja be a gyűlölet és a rasszizmus megnyilvánulása.” – fogalmazott Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

A Mazsihisz szerint az MLSZ-nek ki kell vizsgálnia és az UEFA irányelveinek megfelelően szankcionálnia kell az igen súlyos dorogi esetet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!