Dömötör

Hídlap

Garázdaságot követhet el, aki gázsprayt fúj a közterületen tartózkodókra

Irritáló szert fújtak augusztus 23-án, az esztergomi Aradi téri játszótéren tartózkodókra – írtuk korábban. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a bejelentés után a rendőrök megjelentek a helyszínen, de már nem tudták megállapítani, hogy ki és mivel fújhatta le a lakosokat.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk, az augusztus 23-án az Aradi téren többen rosszul lettek és öklendezni kezdtek, az egyik anyuka pedig a közösségi oldalon hívta fel a figyelmet. Egy másik anyuka kommentben jelezte, hogy évekkel korábban egy ott lakó hölgy vizet öntött a játszadozó fiatalokra. Mivel a szer hamar eloszlott a levegőben, így már nem lehetett kideríteni, hogy mivel fújták le a lakosokat. Mindenesetre érdemes körültekintően tartózkodni a lakóépülettel körbeölelt parkban.

Bár tény, hogy a játszótérről igencsak felhallatszódnak a zajok, mégsem tanácsos az önvédelemre kifejlesztett paprika vagy bors spray-vel rendet teremteni. Amennyiben valakit tetten érnek indokolatlan gápspray használat esetén, úgy garázdaság vétsége miatt eljárást is indíthatnak ellene.

Megkerestünk egy önvédelmi eszközöket forgalmazó portált is, amelynek üzemeltetőjétől megtudtuk, a spriccelős szórófejjel ellátott spray-k akár 5-6 méteres távolságra is elhordanak. A szakember azt is megjegyezte, hogy a szer általában 15-30 percig fejti ki a hatását és bár irritálja a szemet és a bőrt, maradandó károsodást nem okoz.

(Borítókép: pecsma.hu)

Hirdetések
  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap