Szabina

Hídlap

Lecsófőző versenyt rendeztek Süttőn

Tizennyolc csapat részvételével rendezte meg az önkormányzat és a Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet a tizennegyedik süttői lecsófőző versenyt. A jó hangulatú rendezvényen már a reggeli órákban tüzeket gyújtottak a bográcsok alatt, az ételek zsűrizése után pedig éjfélig tartó mulatozás kezdődött.

Hirdetések

A fakanalat ragadó csapatok rendkívül megnehezítették a zsűri dolgát, hiszen nem csak az ételek elkészítésére, hanem a tányérok díszítésére is nagy hangsúlyt fektettek. A Szeghalom 2019 nevű társaság például sült szalonnával spékelte meg a főztjét, míg mások a szalonna alap mellett a füstölt kolbászra esküdtek. Herczegné Fodor Zsanett zsűri elnöknek és a csapatokból sorsolt bizottsági tagoknak, ha nehezen is, de sikerült rangsorolniuk a különleges ízvilágú lecsókat.

A harmadik helyet ezúttal a LECSÓ-kolós csajok szerezték meg, második lett a Villanypásztorok csapata, míg első helyen a Feláldozhatók végeztek.

(Borítókép: instarix.net)
(Infó: Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap