Szabina

Hídlap

Nagy csatában nyerte meg a XX. Bükfürdő Kupát a Dorogi ESE kézilabda csapata

A csoportmérkőzések után a döntőben is diadalmaskodott a Dorogi ESE és ezzel a másodosztályban szereplő csapat nyerte meg a jubileumi XX. Bükfürdő Kupát. A fináléban a cseh-szlovák extraligában játszó Dunaszerdahellyel találkozott a Dorog és izgalmakkal teli mérkőzésen győzték le őket.

Hirdetések

A felkészülési időszak hajrájához érkezve utazott el a Vas megyei tornára a Dorog, ahol elsőként a házigazda, NB II-es Büki TK ellen léptek pályára: félidőben még csak három góllal, a végén viszont tizenkét góllal múlták felül a hazaiakat, a sikerhez hozzájárult az is, hogy Szabó Dorina egymaga tíz találatot szerzett.

Ezt követően a Rinyamenti KC elleni párharc következett, amely azért számított kiemelt jelentőségünek, mert mindkét fél az NB I/B Nyugati-csoportjában játszik. A bajnoki riválisok nagy iramot diktáltak, a szünetre pedig nagyatádi vezetésnél vonultak a csapatok. A pihenő után átvette az irányítást a Dorog, szinte minden támadásukat góllal zárták (30 perc alatt huszonegy találatot szereztek!) és 34:24-re győzték le a Rinyamentét.

A döntőben a torna legrangosabb résztvevője, a cseh-szlovák extraligás, HC DAC Dunaszerdahely várt rájuk. A profi játékosokat a soraiban tudó, spanyol edző által irányított alakulat egyszerűen nem talált fogást a dorogi védelmen, ennek is köszönhető, hogy a félidőben 17:17 volt az állás. A második játékrészben is színvonalas, küzdelmes párharcot láthatott a közönség, majd a Dorog erőn felül teljesítve 33:30-ra múlta felül ellenfelét és nyerte meg a tornát.

Hirdetések
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap
  • Elhunyt Rosta Ferencné, a Balassa iskola tanára

    „Megrendülten és szomorúan tudatjuk minden egykori diákkal és kollégával, hogy Rosta Ferencné tanárnő Irma néni felfoghatatlan hirtelenséggel itt hagyott bennünket” – közölte hivatalos oldalán az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

    Hídlap