Átadták a megújult tokodi Gizella utcát

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult tokodi Gizella utcát, amely az önkormányzat és a Kienle + Spiess Hungary Kft. közös finanszírozásában szilárd burkolatot kapott. A fejlesztéssel a lakosok egyik régi álmát valósították meg.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult tokodi Gizella utcát, amely az önkormányzat és a Kienle + Spiess Hungary Kft. közös finanszírozásában szilárd burkolatot kapott. A fejlesztéssel a lakosok egyik régi álmát valósították meg.


Az ünnepség kezdetén Tóth Tivadar polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette, hogy a kivitelezést a Bridgework Kft. végezte, amely ezúttal is kiváló munkát végzett. A cég 550 méter hosszú szakaszon térkövezte le a korábbi murvás utat, így végre jó minőségű úton érhetik el a lakosok az ingatlanjaikat. A polgármester továbbá a Kienle + Spiess Hungary Kft.-t is méltatta, hiszen a segítségük nélkül nem tudták volna megvalósítani a felújítást. Elmondta, hogy a korábbi sikeres együttműködés folytatódik, hiszen a közeljövőben a vállalattal közösen kijelölt gyalogos-átkelőhelyet szeretnének kialakítani az üzem bejáratánál. Zárásként megjegyezte, hogy még több olyan útszakasz található a településen, amelyet fel kellene újítani, de ez majd a következő képviselő-testület feladata lesz.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője méltatta a beruházást, egyúttal kitért arra is, hogy a települések csak akkor tudnak fejlődni, ha az állam, a megyei önkormányzat, a községek és városok vezetése mellett az állampolgárok, a civil szervezetek és az egyesületek is kiveszik a részüket a feladatokból és egyenként hozzájárulnak ahhoz, hogy élhetőbb és lakhatóbb legyen az a hely, ahol élünk. Tokodnak ezen a téren sem kell szégyenkeznie, hiszen számtalan olyan projektet valósítottak meg, amelyek biztosítják a község jövőjét. Utolsó gondolatként hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is töretlenül dolgozik majd azon, hogy Tokod tovább fejlődjön.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szerint nagy szükség volt az útfelújításra és gratulált a kivitelezőnek, hiszen gyönyörű munkát végzett. Azt kívánta, hogy a jövőben Tokod, valamint a megye többi települése az elmúlt időszakban tapasztaltak szerint fejlődjön tovább a jövőben. A megyei önkormányzattal pedig azon dolgoznak, hogy a lakosok és a vállalkozások helyzetén javítsanak.

A beszédek után Kardos Mihály plébános megáldotta az utat, majd dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Czencz Gábor, a Kienle + Spiess Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Tivadar polgármester és Czirkelbach Ferenc, a Bridgework Kft. ügyvezetője szalagátvágással avatta fel a mintegy százmillió forintos projekt keretében megújult Gizella utcát.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!