Nem csőtörés történt, hanem hálózatfejlesztés zajlik a Kossuth Lajos utcán

Az előzetes hírekkel ellentétben nem csőtörés, hanem hálózat felújítási munkálatok miatt bontották meg az útburkolatot az esztergomi Kossuth Lajos utca és a Lőrinc utca kereszteződésénél - tájékoztatta portálunkat az Északdunántúli Vízmű (ÉDV) Zrt.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem csőtörés, hanem hálózat felújítási munkálatok miatt bontották meg az útburkolatot az esztergomi Kossuth Lajos utca és a Lőrinc utca kereszteződésénél – tájékoztatta portálunkat az Északdunántúli Vízmű (ÉDV) Zrt.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 21-én a reggeli órákban megjelentek a vízmű szakemberei a Kossuth Lajos utcán és először a Pálinka Patika mellett szedték fel a térkövet, majd a fő út egyik sávjában is hatalmas lyukat ástak. A látottak alapján sokan úgy vélték, hogy csőtörés történt, hiszen az elmúlt hetekben volt rá néhány precedens a városban. A munkálatokkal kapcsolatban megkerestük az ÉDV Zrt. és készségesen válaszoltak a megkeresésünkre.

Elmondták, hogy a kollégák az ominózus helyszínen hálózat fejlesztési munkálatokat végeznek, amely útbontással is jrát, hiszen két darab tolózárat és egyéb idomokat csak így tudtak kicserélni. Az augusztus 21-e óta tartó kivitelezéssel csütörtökön, vagyis augusztus 29-én végeznek.

“Jövő hét kedden, a másik oldalon is elvégezzük a szükséges felújításokat, ami szintén az útburkolat felbontásával fog járni. Ezek a munkálatok a rendszer átfogó fejlesztéseinek részei.” – olvasható a válaszlevélben.

A szolgáltató a honlapján arról tájékoztatja a lakosságoz, hogy augusztus 29-én 12-16 óra között hibaelhárítási munkák miatt vízhiány lesz a Kossuth Lajos utca páratlan oldalán az Arany János utca-Lőrinc utca sarkáig, valamint a páros oldalon a Sissay köz-Lőrinc utca közötti szakaszon és a Széchenyi tér 21. és 25. ingatlanokon. A vízhiánnyal érintett területen lajtoskocsival biztosítják csütörtökön a vízellátást.

Kérjük szíves megértésüket és türelmüket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!