Alfonz

Hídlap

Szent István Megyenapot tartanak Esztergomban

Szeptember 8-án Szent István Megyenapot rendez Esztergomban a városi és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Az MNM Esztergomi Vármúzeumában államalapító királyunk életével és tanításával kapcsolatban történelmi és egyháztörténeti előadásokat is hallhatunk majd.

Hirdetések

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az augusztus 19-i, sárisápi Szent István napi ünnepségen jelentette be, hogy Komárom-Esztergom Megyei Szent István Megyenapot tartanak majd Esztergomban. A rendezvény abból a szempontból is fontos, hogy ebben az évben ünnepeljük Szent István születésének 1050., koronázásának 1019. évfordulóját. A cél pedig, hogy az ország és a világ is megtudja, hogy Szent István királyunk élete számtalan módon kötődik az állam első fővárosához.

Az ünnepélyes megnyitón Romanek Etelka polgármester és Popovics György mond beszédet, majd 11:40-től az előadások után Szent István-életművét „Hungarikum és Magyar Értéknek” terjesztik fel. A Megyenap keretében a várhegyen található, Melocco Miklós: Szent István megkoronázása című szobrához vonulnak a résztvevők, amelyet meg is koszorúznak.

(Fotó: karpat-medence.hu)

Hirdetések
  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap