Lőrinc

Hídlap

Kislányt sodort el egy autós a dorogi uszodánál

Kislányt sodort el egy autós augusztus 30-án, péntek délután Dorogon, a Nipl Stefánia Uszodánál – írja a Dorogi-medence. A hírportál rendőrségi információkra hivatkozva azt írja, hogy a gyermek átszaladt az úttesten, a “találkozás” következtében pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hirdetések

Értesüléseink szerint a kislányt elütő autós a Mária utca irányába akart haladni. A kislány kellő körültekintés nélkül lépett az úttestre és gyakorlatilag oldalról futott neki az autónak, tehát a kocsi nem elgázolta, hanem elsodorta őt. Úgy tudjuk, hogy a mentők a helyszínen ellátták a horzsolásokat szenvedett kislányt.

Az Iskola és Köztársaság út kereszteződésében nap mint nap jelentős forgalom halad át. Az elmúlt években többször történt baleset az utcák találkozásánál, a járdát szegélyező, zöld színű láncos korlátok eltűnése is ezzel gyakorlatilag ezzel magyarázható, hiszen a legtöbbet a padkára felfutó járművek törtek ki.

Az Iskola utca továbbá arról híres, hogy korábban fekvőrendőr lassította a forgalmat, az útburkolat felújítása után viszont csak sebességlassító táblákat helyeztek el. Tavasszal előfordult, hogy 80-90 kilométer/órás sebességgel is végighaladt egy autós a rövid útszakaszon, veszélyeztetve ezzel az iskolások és óvodások biztonságát. Nagy felháborodást váltott ki az eset, majd a dorogi rendőrök egy ideig razziáztak is a környéken és több gyorshajtót is elfogtak.

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések

  • Idegenben győzte le a Debrecent a Dorog

    Bár az első fordulóban a Pécstől kikapott, a Soroksár után a DEAC csapatát is legyőzte a Dorogi FC a Merkantil Bank Ligában. Így a hat ponttal rendelkező „Bányász” jó formában várhatja a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót.

    Hídlap
  • Elhunyt Györe Lajos mesteredző

    A család mély fájdalommal tudatta, hogy 73. életévében elhunyt Györe Lajos mesteredző – közölte a waterpolo.hu. Nem csak tréneri, hanem játékos pályafutását is sikerek övezték, emellett edzői munkájával segítette a dorogi Új-Hullám Sportegyesületet is.

    Hídlap