Vendel

Hídlap

Nem adják fel és újra akcióba lendülnek a Szemétirtók

Szeptember 22-re újabb akciónapot hirdet a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata. Az önkéntesek ezúttal a Kenyérmezei-patak Richter Óvoda melletti partszakaszát és a meder egy részét szeretnék megtisztítani.

Hirdetések

A patak dorogi partszakaszát sokan szemétlerakónak, szemétledobónak használják. Azon túl, hogy az ingatlanokról illegálisan vezetik a mederbe a szennyvizet, gyakran dobálnak bele oda nem illő anyagokat és tárgyakat. Előfordult korábban, hogy agyonütött nyúltetem, levágott fejű csirke is “úszott a vízben”, de dobtak már bele régi televíziót, kukát, az autógumik pedig mondhatni, teljesen megszokott látványnak minősülnek. Az önkéntesek ugyanakkor a rendkívül burjánzó japán keserűfűvel is felvennék a harcot, amely a város egyes részein dzsungelként borítja a patak partját és a növényzet között szépen megbújik a szemét.

A Szemétirtók felesküdtek arra, hogy változtatnak a helyzeten: néhány hónapja a 111-es út közúti hídja melletti területet tisztították meg. Akkor kisautó, szőnyegek, ruhák és egy régi telefonfülke készüléke is előkerült az iszapból. Az újabb akcióval a probléma fontosságára és a civil összefogás hatékonyságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Szeptember 22-én 10 órától várják azokat, akik nem riadnak vissza az önkéntes munkától és szeretnének tiszta vizet önteni a Dunába.

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap