Földnek csapódott egy siklóernyős Csolnokon

Siklóernyős zuhant le szeptember 1-én, vasárnap délután Csolnokon, a Mókus-hegy térségében - írja a Dorogi-medence. A portál a katasztrófavédelemtől megtudta, hogy az áldozat igen alacsonyan közlekedett és repülés közben a hegy oldalának ütközött.

Siklóernyős zuhant le szeptember 1-én, vasárnap délután Csolnokon, a Mókus-hegy térségében – írja a Dorogi-medence. A portál a katasztrófavédelemtől megtudta, hogy az áldozat igen alacsonyan közlekedett és repülés közben a hegy oldalának ütközött.

A Honvédségi Légi Kutató Mentőhelikopter, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság esztergomi munkatársai segítettek a mentőknek a sérült mozgatásában. A balesetet szenvedett siklóernyőst a budapesti Honvédkórházba szállították. A hír hallattán autóba pattantunk, hogy megnézzük, mi a helyzet Csolnokon. Találkoztunk egy családdal is, akik a Petőfi Sándor utcáról szemlélték az eseményt és várták, hogy magasba emelkedjen a helikopter.

Mi a horgásztavak felől közelítettük meg a terepet: a helyszíni szemlénk alkalmával több siklóernyőst is láttunk, egyikük éppen landolni készült. A XII-es aknához vezető út felett tett egy kanyart, majd épségben leszállt a domboldalra. Arról nincsenek információink, hogy a balesetet szenvedett személy a csoporthoz tartozott-e.
Szinte napra pontosan, nyolc évvel ezelőtt szenvedett súlyos sérülést egy férfi, aki siklóernyőjével szintén a Mókus-hegy közelében zuhant le. A 2011. szeptember 1-ei baleset áldozata lábtörést szenvedett és a gerince is megsérült.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!