Lőrinc

Hídlap

Frontális baleset történt Tokod-Ebszőnybányánál

Két személygépkocsi ütközött össze szeptember 3-án, reggel 9 óra után az 1121-es úton, Tokod-Ebszőnybánya közelében. A frontális karambol két sérültje a járművek vezetői, akiket a mentők az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba szállítottak. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességben lezárták az utat.

Hirdetések

Információink szerint a fekete színű Toyota Auris típusú hibrid autóval közlekedő sofőr Annavölgy felől közlekedett a tokodi elágazás felé, amikor Tokod-Ebszőnybányát elhagyva az egyik nagyívű kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, majd áttért a másik sávba és frontálisan nekiütközött a vele szemben közlekedő kocsival. Arról nincsenek információink, hogy a sebességtúllépés, a nedves útburkolat, vagy a kettő tényező együttes fennállása okozta a balesetet.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a Toyota 180 fokban megfordult, míg a Hyundai I30 típusú kék színű jármű a fák közé csapódott. A Toyota eleje gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, továbbá szivárgott belőle az olaj is, melyet a közút munkatársai takarítottak fel.

A balesethez a bajnai és a nyergesújfalui hivatásos, valamint a sárisápi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A helyszínre a mentők és a dorogi rendőrök is kiérkeztek, majd teljes szélességben lezárták az utat, a forgalmat pedig elterelték.

A Rutin nevű telefonos alkalmazás ugyanebben az időpontban az 1121-es út sárisápi szakaszán jelzett egy balesetet, de mint később kiderült, hogy ez egy és ugyanaz az eset, mindössze annyi történt, hogy a térképen rossz helyen jelölték meg az ebszőnybányai karambolt. Buoczné Miklán Erzsébet rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense is megerősítette, hogy Ebszőnybányánál történt a baleset.

(Fotó: beküldött képek)

Hirdetések
  • Idegenben győzte le a Debrecent a Dorog

    Bár az első fordulóban a Pécstől kikapott, a Soroksár után a DEAC csapatát is legyőzte a Dorogi FC a Merkantil Bank Ligában. Így a hat ponttal rendelkező „Bányász” jó formában várhatja a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót.

    Hídlap
  • Elhunyt Györe Lajos mesteredző

    A család mély fájdalommal tudatta, hogy 73. életévében elhunyt Györe Lajos mesteredző – közölte a waterpolo.hu. Nem csak tréneri, hanem játékos pályafutását is sikerek övezték, emellett edzői munkájával segítette a dorogi Új-Hullám Sportegyesületet is.

    Hídlap