Megyejáró Hódító Túrát rendeztek Kesztölcön

Kétszáznál is többen vettek részt augusztus 31-én a Megyejáró Hódító Túrák kesztölci állomásán. A szervezők a vadregényes Postás úton is végigvezették a kalandorokat, majd az Erdészház Turistaszálló udvarán hamisítatlan lecsős vadpörkölttel fogadták a megfáradt kirándulókat.

Kétszáznál is többen vettek részt augusztus 31-én a Megyejáró Hódító Túrák kesztölci állomásán. A szervezők a vadregényes Postás úton is végigvezették a kalandorokat, majd az Erdészház Turistaszálló udvarán hamisítatlan lecsős vadpörkölttel fogadták a megfáradt kirándulókat.

Már a kora reggeli órákban számtalan túrázó várakozott arra, hogy a kötelező regisztráció után útnak indulhassanak. A hódító túra résztvevőin kívül azonban kétkerékkel érkező kalandorokkal is találkozhattunk. A Dorogi kerékPáros Egyesület első alkalommal szervezte meg az első Jó Szerencsét Emléktúrát, melynek keretében mintegy hetvenen teljesítették a két település közötti távot.

Az Erdészház Turistaszálló udvarán Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, egyúttal jó utat kívánt a kirándulóknak.

A politikus a helyszínen rövid interjút adott a Régió TV Esztergom stábjának is, melyben megjegyezte, hogy a Megyejáró Hódító Túrák fontos szerepet tölt be a Megyénk körül megyünk körül nevű megyei identitás pályázatukban. A szervezőknek, vagyis a megyei önkormányzatnak, valamint a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület kiemelt szándéka volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz a Gerecse két oldalán élőket, ezáltal az állomások nem csak a Pilist és a Gerecsét, hanem a Bakony északi részét és a Kisalföldet is érintik. Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke az RTVE-nek ismertette, hogy a Kesztölcöt megelőző öt túrán több mint ezerötszázan vettek részt, a kirándulásoknak köszönhetően pedig nagyon jó közösség alakult ki.

Az interjúk után Popovics György megtekintette az udvaron épülő fotófalat, valamint a lecsós vadpörkölt főzésébe is besegített.
A hétvégi túrán négy és kilenc kilenc kilométeres távon indulhattak el a hódítók. A rövidebb, vezetett kirándulást elsősorban azoknak ajánlották, akik meg akartak ismerkedni a település történelmével és értékeivel. A hosszabb túrát a kihívást keresők számára hirdették meg, akiknek nem csak a szintemelkedéssel, hanem a hőséggel is meg kellett küzdeniük. A nyomvonal érintette a Postás utat is, vagyis azt az erdei ösvényt, melyen egykor postai kézbesítők hordták a leveleket Kesztölc és Pilisszántó között.

A túrázók félúton a Sasfészek Turistaháznál pihentek meg, majd az Erdészházhoz visszaérve oklevéllel és a kilenc darabos puzzle következő darabjával fogadták őket. Az ebéd elfogyasztása után többen készítettek közös fényképet a fotófalnál is. A következő állomás szeptember 21-én, Sárisápon lesz.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!