Vendel

Hídlap

Temérdek viharkárt számoltak fel térségünk tűzoltói

Az elmúlt napokban kidőlt fákhoz, az erős szél által megbontott tetőkhöz és kigyulladt melléképülethez riasztották
térségünk tűzoltóit. A Komárom-Esztergom és Pest megyei szóvivők részletesen beszámoltak arról, hogy hol mikor kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Hirdetések

Augusztus 30-án az esti órákban egy melléképület kapott lángra a lábatlani Balassi utcában. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó hadnagy, megyei szóvivő-helyettes megkeresésünkre elmondta, hogy a tulajdonos a nyergesújfalui tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a tüzet, majd az egység átvizsgálta a helyszínt.

Augusztus utolsó napján, a kora reggeli órákban úttestre dőlt és forgalmi akadályt képzett a pilismaróti Dunaparti utcában egy fa, melyet az esztergomi tűzoltók daraboltak fel. Vasárnap szintén Pilismaróton, ezúttal azonban a Szabadság körúton kellett fát aprítaniuk a lánglovagoknak.

A hétvégén azonban nem csak az esztergomi, hanem a szobi járásban is tevékenykedtek a tűzoltók. Szombaton délután heves vihar haladt át Pest megye északi részén. Verőcén a Sövény utcába úttestre, a Magyarkúti és Rákóczi úton épületekre, míg a József Attila utcában egy fa kettéhasadt törzse a villanyvezetékekre dőlt rá. A Zentai utcában nem csak egy, hanem kettő fa is rádőlt a villanyvezetékre. Kismaroson a Csend utcában okozott gondot egy leszakadt nagyméretű faág, a károkat pedig a váci és a rétsági hivatásos tűzoltók számolták fel.

Csámpai Attila tűzoltó százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője ismertette, hogy szeptember 1-én, vasárnap újabb helyszínekre riasztották az egységeket. Verőcén a Kárász utcában egy nagyméretű ág hasadt le, amely veszélyeztette a forgalmat, míg a Botond utcába az úttestre, míg az Árpád utcában melléképületre dőlt rá egy fa. A kismarosi Fű utcában fenyő zuhant rá egy ház tetejére. A váci tűzoltóknak a Csalogány utcában és a Haranvirág utcákban kerítésre dőlt fákat kellett eltávolítaniuk.

(Kép: PMKI Vác HTP)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap