Temérdek viharkárt számoltak fel térségünk tűzoltói

Az elmúlt napokban kidőlt fákhoz, az erős szél által megbontott tetőkhöz és kigyulladt melléképülethez riasztották térségünk tűzoltóit. A Komárom-Esztergom és Pest megyei szóvivők részletesen beszámoltak arról, hogy hol mikor kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Az elmúlt napokban kidőlt fákhoz, az erős szél által megbontott tetőkhöz és kigyulladt melléképülethez riasztották
térségünk tűzoltóit. A Komárom-Esztergom és Pest megyei szóvivők részletesen beszámoltak arról, hogy hol mikor kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Augusztus 30-án az esti órákban egy melléképület kapott lángra a lábatlani Balassi utcában. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó hadnagy, megyei szóvivő-helyettes megkeresésünkre elmondta, hogy a tulajdonos a nyergesújfalui tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a tüzet, majd az egység átvizsgálta a helyszínt.

Augusztus utolsó napján, a kora reggeli órákban úttestre dőlt és forgalmi akadályt képzett a pilismaróti Dunaparti utcában egy fa, melyet az esztergomi tűzoltók daraboltak fel. Vasárnap szintén Pilismaróton, ezúttal azonban a Szabadság körúton kellett fát aprítaniuk a lánglovagoknak.

A hétvégén azonban nem csak az esztergomi, hanem a szobi járásban is tevékenykedtek a tűzoltók. Szombaton délután heves vihar haladt át Pest megye északi részén. Verőcén a Sövény utcába úttestre, a Magyarkúti és Rákóczi úton épületekre, míg a József Attila utcában egy fa kettéhasadt törzse a villanyvezetékekre dőlt rá. A Zentai utcában nem csak egy, hanem kettő fa is rádőlt a villanyvezetékre. Kismaroson a Csend utcában okozott gondot egy leszakadt nagyméretű faág, a károkat pedig a váci és a rétsági hivatásos tűzoltók számolták fel.

Csámpai Attila tűzoltó százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője ismertette, hogy szeptember 1-én, vasárnap újabb helyszínekre riasztották az egységeket. Verőcén a Kárász utcában egy nagyméretű ág hasadt le, amely veszélyeztette a forgalmat, míg a Botond utcába az úttestre, míg az Árpád utcában melléképületre dőlt rá egy fa. A kismarosi Fű utcában fenyő zuhant rá egy ház tetejére. A váci tűzoltóknak a Csalogány utcában és a Haranvirág utcákban kerítésre dőlt fákat kellett eltávolítaniuk.

(Kép: PMKI Vác HTP)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!