Felavatták a felújított dorogi Zrínyi-iskolát

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megyei önkormányzat segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felújított dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola épületét. Az ünnepségen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke megyezászlót adott át dr. Tittmann János polgármesternek.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megyei önkormányzat segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felújított dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola épületét. Az ünnepségen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke megyezászlót adott át dr. Tittmann János polgármesternek.
 A ceremónia kezdetén az ünneplők a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekar közreműködésével énekelték el a Himnuszt, majd dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. A politikus kiemelte, hogy Dorog nem csak bányász-, hanem modern város is egyben, hiszen minden elemében képes a megújulásra és XXI. századi körülményeket biztosítanak az itt lakóknak, tanulóknak és dolgozóknak. Példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amelyet egy-egy ilyen projektnél fel tudnak mutatni.
 Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban, hiszen a megyei önkormányzat tevékenyen részt vett ebben a beruházásban. Kiemelte, hogy Dorog a megye egyik legfontosabb városa és egyben az egyik legdinamikusabban fejlődő települése. Megjegyezte, hogy jó kapcsolatot ápolnak a dorogi önkormányzattal, mellyel gyakorlatilag együtt építik a várost.

Beszédében a megyei identitás pályázattal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Gerecse két elkülönülő részre osztja a megyét, ezért céljuk, hogy programokon keresztül megismertessék egymással a hegység két oldalán élőket. Továbbá az ünnepség keretein belül adta át az összetartozást jelképező megyezászlót és az adományozásról szóló okiratot dr. Tittmann János polgármesternek, aki ezután köszönetet mondott a tervezésben és kivitelezésben részt vett szakembereknek, valamint dr. Völner Pálnak, és Popovics Györgynek a sikeres dorogi pályázatok előkészítésében és támogatásában való szerepvállalásukért.

Időközben megérkeztek a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai is, akik a Jó Szerencsét Kerékpártúra első állomásaként álltak meg a Zrínyi iskolánál és ajándékokat adtak át dr. Völner Pálnak, Popovics Györgynek, dr. Tittmann Jánosnak, továbbá Dorog testvértelepülésének, Wendlingen am Neckarnak polgármesterének, Steffen Weigelnek.

 Dr. Tittmann János polgármester ünnepi beszédében kitért arra, hogy a bányásznapok évről évre szép lehetőséget nyújtanak arra, hogy méltó módon adják át a polgároknak a pályázati támogatással megújult épületeket. Továbbá az idei rendezvény azért is fontos, mert ebben az esztendőben ünnepeljük Dorog várossá avatásának harmincötödik évfordulóját is. Beszéde zárásaként emléklapokat adott át Nagy Henriette okleveles építészmérnöknek, Dankó Kristóf főépítésznek, Kecskésné Patos Szilvia jegyző asszonynak valamint a kivitelezésben részt vevő cégek ügyvezetőinek.

Végezetül Sitku Pál intézményvezető járult mikrofon mögé, aki elmondta, hogy az új tanév kezdetén több mint 350 gyermek és a pedagógusok vehetik birtokukba a megújult épületet.

Az iskola felújítása tavasszal kezdődött el, az osztályokat a városi könyvtárba és a művelődési házba költöztették át. A TOP-os projekt keretében többek között hőszigetelték a külső homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, az önkormányzat pedig saját forrásból finanszírozta a tetőszerkezet felújítását.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!