Európa-bajnoki aranyérmeket szereztek az esztergomi kick-boxosok

Két arany- és egy ezüstérmet szereztek az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői a Győrben megrendezett Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokságon. Térségünkből a BEERFORT Nyergesújfalu Kick-box SE is delegált versenyzőket: Nagy Lilla és Tóth Vanessza egyaránt bronzérmes lett.

Két arany- és egy ezüstérmet szereztek az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői a Győrben megrendezett Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokságon. Térségünkből a BEERFORT Nyergesújfalu Kick-box SE is delegált versenyzőket: Nagy Lilla és Tóth Vanessza egyaránt bronzérmes lett.

Az esztergomi klub növendékei Olasz Attila vezetésével lehengerlő teljesítménnyel rukkoltak elő a hazai rendezésű utánpótlás kontinensviadalon, hiszen négy helyi fiatalból hárman is döntőben bizonyíthattak. A győri Audi Arénában hat napon keresztül 39 nemzet 1540 versenyzője mérte össze tudását különböző szabályrendszerek különböző kategóriáiban. Az idei EB – talán nem csak a résztvevők számát tekintve, hanem a magyar válogatott teljesítménye alapján is – rekordernek számít.

A magyar válogatottban idén Baráth Albert Károly, Kajtár Bence, Kovács Marcell Tamás és Vígváry Viktor képviselték az esztergomi színeket. Kovács Marcell Tamás mintegy két éve csatlakozott a kerethez és kitartása, szorgalma kifizetődött, hiszen már ebben az esztendőben bekerült a válogatottba. Light-contact szabályrendszerben versenyezve a legjobb tizenhat közül indulva első mérkőzésén felülmúlta olasz ellefélet, a negyeddöntőben viszont horvát riválisa hajszálnyival jobbnak bizonyult. Bár Marci 2:1-es vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől, helytállása megkérdőjelezhetetlen volt, még mérkőzést is nyert, így van mire alapoznia a jövőben.

Baráth Albert Károly immár harmadik éve válogatott kerettag, a nemzeti csapat egyetlen tagjaként mind a light-contact, mind pedig a kick-light szabályrendszerben is versenyzett. Előbbiben a legjobb tizenhat között kiesett, mégpedig egy orosz ellenző ellen, aki 2:1 arányban bizonyult nála jobbnak. Mentségére szóljon, hogy az oroszt senki sem tudta legyőzni és a végső győzelmet is megszerezte a súlycsoportban. Kick-lightban tizenheten indultak, fehérorosz, olasz, spanyol vetélytársak legyőzése után a döntőben egy görög ellenfél várt Bertire, aki másodikként zárta a tornát és ezzel harmadik Európa-bajnoki ezüstérmét zsebelte be.

Kajtár Bence az egész versenyszezonban parádézott, így mindenképpen esélyesként érkezett Győrbe, ahol a korcsoportjában és a felnőttek között is tarolt. Az egyik legnépesebb mezőnyben, a junior light-contact -74 kg-ban legjobb 16 közül indulva szlovák, angol, görög versenyzőkön jutott túl, majd a döntőben a németek kiválóságával, Ahmed Rmadannal találkozott. A rivális nem volt számára ismeretlen, hiszen a tavalyi világbajnokság döntőjét egymás ellen vívták. Bence fokozatosan átvette az irányítást és fantasztikus küzdelemmel győzte le ellenfelét. Így a tavalyi jó szereplését emgismételve ezúttal kontinensbajnok lett.

Vígváry Viktor rutinus versenyzőként érkezett a Rába-parti városba, hiszen kadett és junior korosztályban már négy Európa-bajnoki címet szerzett és több világbajnoki dobogós helyezést ért el. Mivel light-contactban már volt felnőtt válogatott, így a szabályok értelmében csak kick-light-ban vághatott neki a küzdelmeknek. A legjobb nyolc között kapcsolódott be a küzdelmekbe és technikai K.O-val intézte el szlovák ellenfelét. Az elődöntőben egy harcias törököt múlt felül, a döntőben pedig egy kiváló felkészültségű, jó fizikummal rendelkező lengyel sportoló várt rá, aki szintén nem tudott megálljt parancsolni neki és ezzel Viktor megszerezte az ötödik egyéni Európa-bajnoki címét.

Az esztergomi klub mellett a BEERFORT Nyergesújfalu Kick-box SE is képviseltette magát a versenyen. Schmidt Zsófiának ezúttal nem sikerült dobogós helyen végeznie, viszont Nagy Lilla light-contaktban a legjobb négy közé jutott és végül bronzéremmel fejezte be a küzdelmeket. Tóth Vanessza pedig kick-light szabályrendszerben végzett harmadik helyen.

A versenyzői sikerek mellett elismerés jár a magyar válogatott light-contact és kick-light szakágának két vezetőjének, Olasz Attilának és a szombathelyi Dancsó Zoltánnak is, akik ütőképes csapatot hoztak össze. Mindkét kategória éremtáblázatának élén Magyarország végzett. Light-contactban 4 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet, kick-lightban 10 arany-, 4 ezüst- és 11 bronzérmet szerzett a nemzeti csapat. Utóbbi szakágban az elképesztő fölényt jelzi, hogy a második helyen végzett görögök 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot.

(Fotók: Esztergomi Kick-Box SE, illetve BEERFORT Nyergesújfalu Kick-box SE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!