Alfonz

Hídlap

Feeder Kupát rendeztek a megyei horgászok számára

Az almásfüzitői Duna szakaszon rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) az I. Feeder Duna Kupát, mint a megyei feeder bajnokság első fordulóját. A versenyen négy kiló felett volt a résztvevők átlagos fogási eredménye.

Hirdetések

A versenyzők három szektorban mérték össze tudásukat. Hamar bebizonyosodott, hogy a feeder kupa által érintett megyei Duna szakasz halban igen gazdag, hiszen a horgászok egy három kilós márnát, két és fél kilós dévérkeszeget, valamint egy két kilós jászkeszeget és egy leánykoncért is kifogtak.

A 27 versenyző összesen 117 kilogramm halat szákolt. A C szektor bizonyult a legerősebbnek. Itt szerepelt a végső győztes Aszódi Zsolt, aki nagy csatában győzte le a feederezésben országos szintű versenyzőnek számító ifj. Jerabek Antalt.

Mindketten 15 kilogramm felett fogtak, ugyanakkor Aszódi tíz dekagrammal (!) jobb teljesítményt ért el.
A B szektorban mintegy 7 kilogrammal nyert Tóth Rudolf. Az A szektorban Eichardt László, egy régi dunai pecás nyert, nagy hajrát bemutatva több mint 11 kilogrammal. Övé lett a legnagyobb hal díja is, egy 3 kilogramm feletti márna kiemeléséért.


Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt ügyvezető elnök köszöntötte a versenyzőket és elmondta, hogy a szövetség célja egy megyei feeder csapat létrehozása. Ennek a folyamatnak volt az első állomása ez a dunai verseny.
A díjak átadásában Beró László, Almásfüzitő polgármestere, Tamás-Kovács Beáta képviselőasszony, valamint Nagy Róbert egyesületi elnök segédkezett.

A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el.

Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a, hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap