Felavatták az esztergomi József Attila Általános Iskola megújult tornatermét

Szalagátvágással avatták fel szeptember 5-én a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az esztergomi önkormányzat támogatásából felújított József Attila Általános Iskola tornatermét, valamint a hozzá kapcsolódó öltözőket. Az ünnepségen sport- és táncbemutatót is megtekinthetett a közönség.

Szalagátvágással avatták fel szeptember 5-én a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az esztergomi önkormányzat támogatásából felújított József Attila Általános Iskola tornatermét, valamint a hozzá kapcsolódó öltözőket. Az ünnepségen sport- és táncbemutatót is megtekinthetett a közönség.

A rendezvényen az iskola nevében köszöntötték Romanek Etelka polgármester asszonyt, dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, dr. Endre Szabolcs jegyzőt, Muszela Szabolcsot, az Esztergomi Tankerületi Központ területi igazgatóját, továbbá a képviselő-testület és a polgármesteri hivatal megjelent munkatársait, a kivitelező cég képviselőit, a diákokat és a szülőket.

Horváth Levente, Nádudvari Sára, Vincze Balázs elszavalta az Óda a sporthoz című verset, majd Maárné Harcsa Szilvia intézményvezető járult a mikrofon mögé, aki örömmel jelentette be, hogy a diákok három nappal ezelőtt újra birtokukba vehették a tornatermet. A fiatalok mosollyal az arcukon léptek be a megújult csarnokba, amely új aljzatot, sportpadló burkolatot kapott és új térelválasztó függönnyel bővült. A helyiségben újrafestették a falakat és az acélszerkezetet, valamint korszerűsítették a világítást is, a projekt keretében továbbá öltözők is megújultak. Zárásként köszönetet mondott a Magyar Kézilabda Szövetségnek, a képviselő-testületnek és a kivitelezőknek a gyönyörű munkáért.

Romanek Etelka polgármester asszony kijelentette, hogy „ismét gyarapodott Esztergom”, hiszen ünnepélyesen átadhatják azt a csarnokot, amely a szövetség 80 millió forintnyi támogatásából és az önkormányzat 34 millió forintnyi hozzájárulásából újult meg.

Dr. Völner Pál örömteli pillanatoknak tartja az avatóünnepségeket, amelyeket leginkább a megvalósult ígéretekhez hasonlíthatunk. Véleménye szerint azért is fontosak az ehhez hasonló beruházások, mert annak a generációnak az érdemeit szolgálják, amelynek leginkább szüksége van a mindennapos testmozgásra. Reméli, hogy a jövőben is a törekvés és igyekezet jellemzi majd a várost, végezetül pedig boldog, iskolában eltöltött éveket kívánt a fiataloknak.

Hernádi Ádám az összefogással megvalósult beruházással kapcsolatban megjegyezte, hogy az iskola diákjai számára idén valóban új tanév kezdődött. Megjegyezte hogy a városfejlesztést nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek érdekében is végzik, hiszen a fiatalabbak az idősebbekhez hasonlóan fontos szerepet töltenek be a település életében.

A beszédek után dr. Völner Pál, Hernádi Ádám, Romanek Etelka és Maárné Harcsa Szilvia szalagátvágással avatta fel a tornatermet. Az ünnepség zárásaként a Ciklon Sporttánc Egyesület rövid produkcióját, valamint az iskola sportbemutatóját tekinthették meg a jelenlévők.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!