Dömötör

Hídlap

Giro D’Italia Roadshow-val kezdődött el az Ízek-Korok-Hangulatok fesztivál

Profi kerékpárversenyzők bőrébe bújhatnak azok, akik szeptember 6-án kilátogatnak az esztergomi Mindszenty téren megrendezett Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválra. Érdemes felkeresni a Giro D’Italia Roadshow sátrát, hiszen pillanatok alatt páratlan élményekkel gazdagodhatunk!

Hirdetések

Már Bajnánál járok, nem fogsz utolérni! – kiáltott fel az egyik fiatal, aki VR szemüveget viselve szelte a 2020-ban megrendezésre kerülő Giro d’Italia olasz kerékpáros körverseny magyarországi szakaszát. Arcára ült a mosoly, amikor megérkezett Győrbe, a második szakasz céljába, majd néhány pillanattal később újra tekerni kezdett. Kiváncsian szemléltem a gyermeket, aki profikat meghazudtoló módon szelte a távokat.

A Roadshow csapatától megtudtuk, hogy a sátor felállítása után a közeli középiskola diákjai is meglátogatták őket, többen közülük ki is próbálták rátermettségüket. A siker garantált volt, később pedig a felnőttek is felfedezték maguknak a bringákat.

-Többet tekertem, mint egész évben! – szólt oda társának az egyik próbálkozó, akit elkápráztatott a virtuális világ és büszke volt arra, hogy elmondhatja magáról: végigtekerte a Giro D’Italia magyarországi szakaszait. A páros másik tagja azonban annyira belemerült a gyönyörű tájba, hogy teljesen kizárta a külvilág zajait. A nyeregben ülve jobbra-balra dőlt, minden bizonnyal éppen akkor ereszkedett le Pilisszentlászlóról és suhant tovább a Dunakanyar felé.
 Kora délután Hernádi Ádám, Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztos és Bánhidy László alpolgármester is megtekintette a standot, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés elnöke pedig ki is próbálta az élménytekerést.
A soha vissza nem térő alkalmat én is meg akartam ragadni. Fűtött a bizonyítási vágy, meg akartam mutatni, hogy én is képes vagyok végigtekerni az etapokon. A VR szemüveg felvétele után beszippantott a versenyt övező atmoszféra, pillanatok alatt elszakadtam a valóságtól és profi versenyzőnek képzeltem magam. Szinte éreztem azt a hangorkánt, amely az utcákon elhaladó bringásokat fogadja majd jövőre és az elképzeltem, amint többen is biztatnak engem és skandálják a nevem.

A budapesi Hősök teréről indultam el, egy kedves hang pedig folyamatosan ismertette, hogy milyen látványosságok mellett és tájakon haladok keresztül. Pilis lábához érve fogcsikorgatva tekertem fel a dombra, majd a hűsítő erdei szakaszon végigsuhanva újra a 11-es úton találtam magam.

Egy gyors pillantás a Dömössel szemben található Szent Mihály-hegyre, majd rákapcsoltam és beértem az ország első fővárosába, Esztergomba. Látogatásom ezúttal rövidnek ígérkezett, hiszen tovább tekertem a megye déli szegleteibe, majd Pannonhalma felé, melynek látványa ezúttal is lenyűgözött. Fáradtan érkeztek meg Győrbe, de mindenért kárpótolt a látvány. 193 kilométer néhány percbe sűrítve olyan érzést nyújtott, mintha egy igazi országjáró túra résztvevője lennék.

Érdemes kipróbálni a Giro d’Italia Roadshow standját, ahol este 20 óráig várják az érdeklődőket! Biztosak lehetünk abban is, hogy a jövő évi verseny – mely három magyarországi szakaszt tartogat – magában nem csak a versenyzők, hanem a lakosok szempontjából is emlékezetes marad. Akár kerékpáros idegenvezetésként is felfogható az a néhány perc, amíg végigtekerünk a távon, nem mellesleg megismerhetjük hazánk gyönyörű tájait.

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap