Vendel

Hídlap

Környezetvédelmi napot rendeznek Szobon

Szeptember 14-én, 9 órai kezdettel környezetvédelmi napot tartanak Szobon, melynek keretében a Duna és az Ipoly partját tisztítanák meg a szeméttől. A szervezők azt tervezik, hogy a Horgásztanyától indulva 12 óráig bezárólag
az Ötös-híd és Ipolydamásd közötti szakaszt járják be.

Hirdetések

A szobi Ipolyvölgyi Sporthorgász Egyesület idén is meghirdette az őszi nagytakarítást, melyet a hagyománnyá vált környezetvédelmi nap keretében bonyolítanak le. Aznap reggel a kisvasút lámpás vasúti átjárója után balra, az Ipoly felé eső épület mellett, vagyis a Horgásztanyánál gyülekeznek majd a résztvevők.

A szemét elszállítását a horgászegyesület szervezi meg, az önkéntesek számára pedig nem csak a szükséges eszközöket, hanem enni- és innivalót is biztosítanak majd. A horgászokon kívül sok szeretettel várják azokat a családokat, fiatalokat és időseket, akik szeretnének tisztább környezetben élni, pihenni és kirándulni. A vízpart ugyanis nem csak a horgászoké, hanem mindenkié, ezért a tisztasága közös ügy.

Az akciónappal kapcsolatban további információ Kunya Gergelytől, az egyesület környezetvédelmi bizottságának vezetőjétől kérhető, akit a 06-70-594-6452-es telefonszámon lehet elérni.

(Forrás: IVSHE)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap