Népszerű volt az esztergomi Futball Éjszakája rendezvény

Nagy sikert aratott mind a fiatalok, mind pedig a felnőttek körében A Futball Éjszakája rendezvény, melyhez első alkalommal csatlakozott az FC Esztergom. A piros-fehér lufikkal díszített kerítésen túl megannyi program várta az érdeklődőket.

Nagy sikert aratott mind a fiatalok, mind pedig a felnőttek körében A Futball Éjszakája rendezvény, melyhez első alkalommal csatlakozott az FC Esztergom. A piros-fehér lufikkal díszített kerítésen túl megannyi program várta az érdeklődőket.

A palánkos pályán szabadon focizhattak a klub utánpótlás korosztályának képviselői. A kisebbik műfüves pályán az U13-as korosztálynak Szalma József, korábbi válogatott hátvéd, a Coerver-módszer magyarországi licensz tulajdonosa tartott speciális edzést, melyben Szivák Krisztián edző volt segítségére. A kiscsoportos foglalkozások során a gyerekek izgalmas feladatokat kaptak, amelyeket a tréner útmutatásai alapján kellett elvégezniük. Bár voltak, akiknek nem jött össze elsőre a csel, a lelkes oktató mindvégig biztatta a fiatalokat, akik új ismeretekkel gazdagodtak.

A nagyobbik műfüves pályán zajlott a Kispályás Labdarúgó Bajnokság, melyre öt csapat nevezett be. Izgalmas találkozókat vívtak a felek, akik igen komolyan vették a mérkőzéseket. Az ötödik helyen az FC Dynamo végzett, negyedik lett a Football Tanszék, bronzérmes pozíciónak örülhetett a DEFC 2017 FC. Második lett a Szerda Esti Foci, míg a Huta megnyerte a tornát.

A bajnokság után elkezdődtek az előregisztrációhoz kötött versenyek, amelyeket Petrovics Bence és Nagy Zsombor vezényelt le. A 11-es rúgó bajnokságban több, mint huszan tették próbára ügyességüket és Kánya Gábor felnőtt hálóőr türelmét. Az üres kapuba passzolásnál egy bárszéken pörgették be a jelentkezőket, akiknek ezután kellett a labdát a hálóba gurítaniuk.

A dekázós versenyben pedig azt tesztelték, ki tudja legtovább a levegőben tartani a játékszert. A büntetőrúgó versenyt Speier Kende, az üres kapuba passzolást Kiss Márk, a dekázós megmérettetést pedig Kiss Sándor nyerte meg.
A füves pályán Kun Imre kapusedzése és a felnőtt csapat nyílt edzése zajlott, így bárki láthatta, hogy Váczy Dávid vezetőedző irányításával hogyan készülnek a játékosok a vasárnapi, Nagyigmándi KSK (melyet végül kiütéses sikerrel nyertek meg) elleni bajnokira.

A nagy pálya melletti területen kapott helyet a két teqball asztal, amely szintén sok érdeklődőt vonzott. A speciális, domború asztal használatát Budavári Dániel ismertette, majd Terjék Lajos sportigazgató bemutatót is tartott a gyerekeknek.

Az Esztergomi Vasas Öregfiúk nagy létszámmal vett részt A Futball éjszakáján, mi több a múltidézés mellett gálamérkőzést is vívtak a DAC Öregfiúk csapatával. Az összecsapás előtt természetesen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dala, amely nélkül nem kezdődhet el egy Dunaszerdahely mérkőzés sem. A barátságos, de olykor parázs hangulatú mérkőzés végül gólzáporosra sikerült, amelyet a vendégek nyertek meg 2-5-re.

(Forrás: FC Esztergom)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!