Meszk Szakmai Díjat kapott az esztergomi kórház szakápolója

Láng Zsolt, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szakápolója, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) VI. Szakdolgozói Kongresszusán Meszk Szakmai Díjban részesült - írja a meszk.hu-ra hivatkozva a Régió TV Esztergom. Rajta kívül huszan vehették át a rangos elismerést.

Láng Zsolt, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szakápolója, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) VI. Szakdolgozói Kongresszusán Meszk Szakmai Díjban részesült – írja a meszk.hu-ra hivatkozva a Régió TV Esztergom. Rajta kívül huszan vehették át a rangos elismerést.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2006-ban alapította a szakmai díjat, amellyel minden évben az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenységet végzett személyeket tüntetnek ki. A MESZK szerint az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ér el, és kimagasló teljesítményével hozzájárul az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez. A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnökség jóváhagyásával ez évben is 21 fő részére adta át az elismerést.

A díjátadón elhangzott, hogy Láng Zsolt a Vaszary Kolos Kórház Neurológia, Pszichiátria osztályá mátrix vezető ápolójaként, intenzív betegellátó szakápolóként, diplomás ápolóként és Áápolási igazgató helyettesként lelkiismeretesen, a betegek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva végzi munkáját. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, a hivatáshoz való hűségből. Munkájában pontos, határozott, fő értéke a felelősségtudatosság és az empátia. A betegek felé mindig tisztelettel és alázattal fordul. Támogatató magatartásával hozzájárul kollégái szakmai tevékenységének fejlődéséhez. A Kamara megalakulása óta országos küldöttként tevékenykedik. Hozzáállásában mindig a szakdolgozók szakmai érdekeit helyezi előtérbe. Munkájával komoly mértékben hozzájárult a köztestület működéséhez.

A Meszk Szakmai Díj mellett Meszkért és Tagozatért díjakat is átadtak.

(Forrás: RTVE/meszk.hu)
(Borítókép: varkapu.info)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!