Visszaáll a szokásos forgalmi rend Esztergom belvárosában

Péntektől visszaáll a forgalmi rend a belvárosban - olvasható az esztergom.hu-n. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. (a 11-es főút kezelője) arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy szeptember 13-tól újra rá tudnak majd kanyarodni a Lőrinc utcára a Kossuth Lajos utcában közlekedők.

Péntektől visszaáll a forgalmi rend a belvárosban – olvasható az esztergom.hu-n. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. (a 11-es főút kezelője) arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy szeptember 13-tól újra rá tudnak majd kanyarodni a Lőrinc utcára a Kossuth Lajos utcában közlekedők.

Szeptember 11-én az ÉDV Zrt. hálózatfejlesztési munkálatai miatt forgalomkorlátozást rendeltek el a Kossuth Lajos utca és a Lőrinc utca kereszteződésében. A kihelyezett táblák értelmében ha a Hősök tere felől a Kossuth Lajos utcán keresztül közelítettük meg a belvárost, akkor nem kanyarodhattunk be balra, a Lőrinc utcába.
 A Prímás-szigetről érkezve pedig kizárólag jobbra, a Hősök tere felé haladhattunk tovább, a balra kanyarodási lehetőséget ugyanis ideiglenesen megszüntették. Sokan figyelmen kívül hagyják a táblák jelzéseit, és a szembejövő sávon keresztül kanyarodnak balra (ami szabálytalan és veszélyes is.)
A korlátozás azonban nem csak az autósoknak okoz gondot. Az esztergom.hu azt írja, hogy a vasútállomásról 15:28-kor induló 11-es helyi buszjárat nem tud bekanyarodni a Prímás-szigetre, így a Helischer utcai megállót a forgalmi rend helyreállításáig nem érintik az autóbuszok.

(Cikkben szereplő képek: saját fotók, illetve RTVE)
(Forrás: esztergom.hu)
(Térkép: Google Maps)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!