Nárcisz

Hídlap

A Market Építő Zrt. fejezi be az esztergomi Mária Valéria Hotelt

A Market Építő Zrt. fejezheti be az esztergomi Mária Valéria Hotelt – írja a TED-en megjelent információk alapján a Magyar Építők. Az élményfürdővel szemben található, félig elkészült épületben nettó 6,7 milliárd forintból 149 szobát alakítanak ki. A beruházó cég a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft.

Hirdetések

A magyarepitok.hu azt írja, hogy a Prímás-szigeten egy négycsillagos, nyolcszintes szálloda jön létre. Az 13200 négyzetméter alapterületű, szerkezetkész állapotban lévő épület kivitelezési munkálatai évekkel ezelőtt félbemaradtak. (Bizonyára mindenki ismeri a sztorit, hogy a beruházást hirdető táblán az adott év április 31-ét jelölték meg befejezési dátumként. Sokan meg is jegyezték, hogy április csak harminc napból áll, így a szöveget író egy apró, de igen látványos hibát vétett).

A közeljövőben újra munkaterületté válik a helyszín, a szakemberek ugyanis elvégzik a szakipari és szigetelési munkákat, majd kialakítják az épület homlokzatát, gépészeti és elektromos szerelések után a burkolási és a belsőépítészeti feladatok következnek. A szálloda alatt található mélygarázsban 476 darab parkolóhelyet jelölnek ki.

A hotelben 220 férőhelyes, külső terasszal és egy 600 adagos konyhával ellátott étterem mellett konferenciák és rendezvények helyszínéül szolgáló három részre osztható, 370 fő befogadására alkalmas nagy terem is helyet kap majd, ezen felül pedig 6, kisebb méretű helyiséget is kialakítanak. A vendégek kényelmét szolgálja majd a fitneszterem és a wellnes-részleg is, és azokra is gondolnak, akik elektromos autóval érkeznek. Számukra ugyanis két gyorstöltő állomást telepítenek.

Az első három emeleten a standard szobák kapnak helyet, a negyedik emeleten pedig a 26-60 négyzetméteres lakosztályok várják majd a vendégeket.

(Forrás: magyarepitok.hu)

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap