Szabina

Hídlap

Aszfaltozni fogják a 111-es és 11124-es utakat

A Magyar Közúttal való előzetes egyeztetés alapján szeptember 16-án elkezdődik az aszfaltozás a Kertvárosi úton, ezt követően pedig a Pilisszentlélek bevezető útján folytatódik a kopóréteg megújítása – jelentette be közösségi oldalán Hernádi Ádám, a város turizmusáért felelős miniszteri biztos.

Hirdetések

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 10-én elkezdődött az Esztergomot Esztergom-kertvárossal összekötő 111-es és a Pilisszentlélekre vezető 11124-es út felújítása. Hernádi Ádám néhány héttel a munkálatok megkezdése előtt jelentette be, hogy a sikeres tárgyalások eredményeként mintegy három és fél kilométer hosszan látják el kopóréteggel a két útszakaszt.

A kivitelezés a terv szerint halad, a szakemberek pedig várhatóan szeptember 16-án el is kezdik a 111-es út Grante Zrt. melletti vasúti átjáró és a hatos kő közötti szakasz aszfaltozását. A miniszteri biztos a fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyzi: a felújítás egy program része, amelyet a következő hetekben tárnak az esztergomi lakosok elé.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap